NEA

Volkswagen Twin Up! και επισήμως!

Volkswagen twin up! concept XL1 Tokyo Motor Show (11)

Μια plug-in υπεραποδοτική εκδοχή του up! που βασίζεται στο XL1 παρουσίασε η γερμανική εταιρεία στο Τόκιο…

Όπως είχαμε γράψει πριν από μερικές μέρες το Twin Up! αποτελεί ένα υπεραποδοτικό πρωτότυπο που καταναλώνει μόλις 1,1 lt/100 km με εκπομπή 27 g CO2/km! Σίγουρα δεν είναι από τα ελαφρύτερα αυτοκίνητα καθώς το βάρος του φτάνει τα 1.205 kg. Και αυτό λόγω των μπαταριών κάτω από τα πίσω καθίσματα υπάρχουν μπαταρίες λιθίου 8,6 kWh καθώς το Twin Up! είναι plug-in πετρελαιοκίνητο. Στο πίσω πλαϊνό μέρος βρίσκεται και το καλώδιο φόρτισης με την ηλεκτρική αυτονομία να φτάνει τα 50 km ενώ υπάρχει και ρεζερβουάρ καυσίμου 33 lt.

Όπως είπαμε διαθέτει το υβριδικό σύστημα του XL1 (των 110.000 ευρώ!) και συνδυάζει 2κύλινδρο ντίζελ κινητήρα TDI χωρητικότητας 800 cc με ηλεκτροκινητήρα με τη συνδυασμένη ισχύς να ανέρχεται στους 75 PS και στα 214 Nm ροπής. Την μετάδοση αναλαμβάνει αυτόματο κιβώτιο DSG-7 με το 0-100 να πετυχαίνεται σε 15,7 sec ενώ η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 140 km/h. Αξιοσημείωτη λεπτομέρεια είναι πως για πρώτη φορά σε μοντέλο της εταιρίας το σύστημα κλιματισμού ρυθμίζεται από την -και μόνο- οθόνη αφής τεχνολογίας AMOLED.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!