NEA

Αποκάλυψη για το νέο Ford Mustang [upd+vid]

Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες καθώς και ένα βίντεο που δείχνει το νέο Mustang που θα διαθέτει και 4ύλινδρη έκδοση με 309 άλογα!

Όπως σας είχαμε αποκαλύψει προ ημερών το νέο Mustang τελικά θα διαθέτει και εξευρωπαϊσμένη έκδοση η οποία θα εξοπλίζεται με 4κύλινδρο κινητήρα Ecoboost με χωρητικότητα 2,3 lt και ισχύ 309 PS με την ροπή να φτάνει τα 406 Nm. Με λιγότερο ευρωπαϊκό ενδιαφέρον και περισσότερο αμερικάνικο, την γκάμα συμπληρώνουν οι V6 των 3,7 lt με 303 PS και 365 Nm καθώς και η κορυφαία V8 των 5,0 lt με 426 PS και 528 Nm.

Ανάλογα με την έκδοση κινητήρα θα υπάρχει και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ενώ μία από τις σημαντικότερες αλλαγές είναι η αλλαγή της πίσω ανάρτησης από πολλαπλούς συνδέσμους με αλουμινένια στοιχεία. Η «εξημέρωση» του Mustang εκτείνεται και στο εσωτερικό όπου έχει δοθεί έμφαση στην ποιότητα κατασκευής ενώ πλουσιότερος είναι ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας με διάφορα συστήματα (Access, SYNC, MyFord Touch, Track Apps, MyColor gauges, Shaker Pro audio system κ.α.) όπως συμβαίνει και στην περίπτωση της αντίπαλης Chevrolet Camaro.

Όπως φαίνεται στις πρώτες εικόνες το βασικό καλούπι έχει διατηρηθεί όπως και τα πίσω φωτιστικά με αμερικανικό στιλ αλλά το εμπρός με τα μικρότερα φώτα και τη νέα μάσκα έχει έναν πιο ευρωπαϊκό αέρα. Μία ρετρό γεύση δίνει το εσωτερικό με το χαρακτηριστικό τριάκτινο τιμόνι και τα βυθισμένα όργανα του πίνακα αλλά η ψηφιακή οθόνη καθώς και η μεγαλύτερη πολυλειτουργική αναβαθμίζουν την όλη εικόνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ιστορικά έχει υπάρξει Mustang με τετρακύλινδρο μοτέρ πίσω στο 1979 και στην 3η γενιά με ατμοσφαιρικό 2,3 lt στην έκδοση Cobra που απέδιδε 116 άλογα ενώ υπήρξε και τούρμπο έκδοση που παρουσίαζε όμως πολλά προβλήματα αξιοπιστίας. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε για ένα εξίσου ενδιαφέρον pony car.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!