NEA

Chevrolet, θα είναι η νέα και η τελευταία Corvette Z06;

Chevrolet upcoming 2014 Corvette Z06

Στην έκθεση του Ντιτρόιτ θα κάνει ντεμπούτο η νέα Corvette Z06 της οποίας το μέλλον κλονίζεται από τις μειωμένες πωλήσεις…

2014 Chevrolet Corvette Stingray«Αν δεν βελτιωθούν οι πωλήσεις τότε δεν θα υπάρξει επόμενη» δήλωσε ο αρχιμηχανικός Tadge Juechter στο digitaltrends.com αναφερόμενος στην Ζ06. Ωστόσο, το αμερικανικό blog αναφέρει πως στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της General Motors υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Corvette να καταργηθεί ως σήμα κοντά στο 2020!

Μιας και μιλήσαμε για αναδιάρθρωση να υπενθυμίσουμε πως από το 2016 η Chevrolet θα σταματήσει την πώληση μοντέλων της στην Ευρώπη -συμπεριλαμβανομένου και της χώρας μας- και θα επικεντρωθεί σε iconic προϊόντα (όπως η Corvette) ή σε συγκεκριμένες αγορές (όπως η Ρωσία).

A Chevrolet logo is displayed on a vehicle at Courtesy Chevrolet dealership in PhoenixΟι λόγοι είναι οικονομικοί και η GM θα εκπροσωπείται από τις Opel/Vauxhall ενώ θα δώσει έμφαση στην Cadillac. Τονίζεται δε πως θα υπάρχει υποστήριξη για τους πελάτες μοντέλων Chevrolet, έχει προβλεφθεί ήδη πακέτο έως 1 δισ. δολάρια στο πλαίσιο της αποζημίωσης του δικτύου αντιπροσώπων ενώ ήδη στην Κορέα (όπου κατασκευάζεται ο μεγαλύτερος όγκος αυτοκινήτων Chevrolet) υπάρχει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 6.000 άτομα. Μετά την Daihatsu (που αποχώρησε αρχές 2013) η Chevrolet είναι η δεύτερη αυτοκινητοβιομηχανία που αποφασίζει να εγκαταλείψει την ευρωπαϊκή αγορά.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!