NEA

Audi, με πρωτότυπο Laserlight στην έκθεση CES!

Audi Sport quattro laserlight concept CES (7)

Στην έκθεση ηλεκτρονικών CES η Audi θα παρουσιάσει ένα ακόμα πρωτότυπο του Sport quattro…

Απολαμβάνοντας μια ακόμη προβολή προτού βγει στην παραγωγή, το Sport Quattro θα φιγουράρει στην έκθεση ηλεκτρονικών CES (στο Λας Βεγκας, 7-10 Ιανουαρίου) εξοπλισμένο με φωτιστικά σώματα λέιζερ. Για την ακρίβεια οι προβολείς του Audi Sport quattro Laserlight Concept -όπως είναι η πλήρης επωνυμία του- είναι ένας συνδυασμός Matrix LED και laser στοιχείων με ενεργή δράση σε απόσταση μέχρι και 500 μέτρα! Μάλιστα, η απόδοσή τους είναι διπλάσια σε σχέση με τα στοιχεία LED ενώ προσφέρουν τριπλάσια φωτεινότητα, όπως και στην περίπτωση του BMW i8.

Όσον αφορά στο αμάξωμα υπάρχουν κάποιες διαφορές όπως οι πιο έντονες ακμές και τα αεροδυναμικά βοηθήματα -σε σχέση με την προηγούμενη εκδοχή του concept-, ενώ υπάρχουν και κάποια σχεδιαστικά high light, όπως οι χειρολαβές στις πόρτες που εμφανίζονται ηλεκτρικά. Παράλληλα χρησιμοποιούνται αρκετά συνθετικά υλικά ενισχυμένα με ανθρακονήματα σε σημεία του αμαξώματος αλλά και στο εσωτερικό, όπου το τιμόνι δείχνει το μέλλον και στα συστήματα ελέγχου που ενσωματώνει.

Με την συνδρομή της NVidia που παρέχει το τσιπ η μεγαλύτερη οθόνη απεικονίζει τρισιδάστατα γραφικά ενώ το περιβάλλον και το μενού παραπέμπουν σε smart phone (η Audi θα εφοδιάζει στο μέλλον τα multimedia συστήματα της με λογισμικό Android) και ελέγχονται από το σύστημα MMI. Ως υβριδικό το Quattro Concept εξοπλίζεται με V8 4.0 με διπλά turbo και με την συνδρομή ηλεκτροκινητήρα η μέγιστη ισχύς φτάνει τους 700 PS και τα 800 Nm. Η μέση τυποποιημένη κατανάλωση είναι μόλις 2,5 lt/100 km ενώ στο πρόγραμμα EV (υπάρχουν ακόμη δύο) προσφέρεται καθαρή ηλεκτροκίνηση για μέγιστη απόσταση 50 km.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!