NEA

Toyota FT-1, κλέβει την παράσταση!

Toyota FT-1 Sports Coupe Concept 2014 (17)

Με ένα εντυπωσιακό σούπερ σπορ concept car η Toyota αναπολεί τις μέρες του 2000 GT και βάζει υποψίες για την παραγωγή της επόμενης Supra!

Το FT-1 Sports Coupe Concept που παρουσιάζει η Toyota στο Ντιτρόιτ εξελίχθηκε αρχικά για το Gran Turismo 6 και κατασκευάστηκε στο κανονικό του, απτό μέγεθος για την αμερικανική έκθεση. Φυσικά δείχνει την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η ιαπωνική εταιρεία στα μελλοντικά της σπορ μοντέλα, έχει αναφορές και στο iconic Toyota 2000 GT και μακάρι να υιοθετηθούν πολλά στοιχεία από το FT-1, γιατί ο σχεδιασμός του είναι ιδιαίτερα δυναμικός, με το μεγάλο καπό και την double bubble οροφή.

Το αυστηρά διθέσιο εσωτερικό είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του οδηγού, ενώ αρκετές πληροφορίες προβάλλονται και στο HUD. Παράλληλα είναι και ιδιαίτερα αεροδυναμικός -προσέξτε τους εξωτερικούς καθρέφτες και την ενσωμάτωσή τους, αλλά και τα μαρσπιέ- ενώ το όλο πακέτο περιλαμβάνεται και μια κινητή πίσω αεροτομή. Ενδιαφέρον στοιχείο είναι και το διάφανο κάλυμμα του κινητήρα, παρόλο που οι Ιάπωνες δεν κάνουν καμία αναφορά σε πιθανά συστήματα πρόωσης. Άλλωστε στο GT6 μπορείς να δηλώσεις σχεδόν ότι θέλεις…

Με τη συνεργασία του carzine.gr

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!