NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τα καλύτερα της έκθεσης του Ντιτρόιτ!

(Jan 2014) Detroit, Michigan North American International Auto Show

H καρδιά της αυτοκίνησης χτυπά στην μακρινή αυτοκινητούπολη και εμείς επιλέγουμε τα καλύτερα 5 μοντέλα παραγωγής που θα δούμε τους επόμενους μήνες στους δρόμους…

Παρά τις δυσκολίες που έχει περάσει η πόλη του Detroit (μέχρι και πτώχευση κήρυξε) δεν μπορεί να αναιρεθεί το γεγονός πως γεωπολιτικά αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κόμβους της αυτοκίνησης. Μάλιστα, εκεί γίνεται κάθε χρόνο η πρώτη σημαντική έκθεση αυτοκινήτου και μας προϊδεάζει για το τι θα ακολουθήσει…

Chevrolet-Corvette-Stingray-Z06-2014-NAIAS (3)Chevrolet Corvette C7 Z06. Εμφατική και επιβλητική όσο δεν παίρνει άλλο η κορυφαία έκδοση της Corvette κάνει πρεμιέρα με αναβαθμισμένο V8 στα 625 άλογα. Η αύξηση της ισχύος έγινε με την προσθήκη ενός huge υπερτροφοδότη με αποτέλεσμα η νέα Z06 να είναι ταχύτερη και από την ZR1 (η οποία προφανώς θα αντικατασταθεί).  Και επειδή η πορεία του αμερικανικού supercar είναι συνυφασμένη με τους αγώνες την πρώτη της εμφάνιση έκανε και η Z06 C7.R.

Ford-F-150_2015 (19)Ford F-150. Θα το αγαπήσεις ή θα το μισήσεις, όπως λέει και το γνωστό slogan (love it or hate it). Τώρα, οι Αμερικάνοι το σίγουρο είναι πως λατρεύουν μιας και τα φορτηγάκια της Ford στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού είναι κάτι σαν το ιερό τοτέμ. Το οποίο καταφέρνει να στέκεται στην κορυφή των πωλήσεων εδώ και καιρό. Πλέον και με κινητήρα downsizing… στα 2,7 lt με EcoBoost και περιμετρικό σύστημα ελέγχου 360 μοιρών για να μην ξεφεύγει τίποτα σε όσους βρίσκονται εντός του F-150.

Lexus-RC-F-2015 (10)Lexus RC-F. Για εμάς αυτό το κουπέ είναι κάτι αντίστοιχο σε κύρος όπως η BMW M4 καθώς πρόκειται για ένα από τα ταχύτερα μοντέλα που έχει κατασκευάσει ποτέ η Lexus με την απόδοση του V8 να ξεπερνά τους 450 ίππους. Εμφανισιακά, το RC-F προσεγγίζει περισσότερο τα αμερικανικά γούστα. Πάντως, όποιος, το επιλέξει στα σίγουρα θα ξεχωρίζει μιας και σπάνια θα το συναντά κανείς στους δρόμους. Ειδικά, στους ελληνικούς…

2014 Mercedes-Benz C-Class officially revealed (11)Mercedes-Benz C-Class. Παγκόσμια πρεμιέρα επί αμερικανικού εδάφους για το πιο εμπορικό μοντέλο της γερμανικής εταιρίας. Η νέα C-Class διαθέτει όλη την φρεσκάδα που θα μπορούσε να έχει, είναι ελαφρύτερη έως 100 kg χάρη και στη νέα δόμηση του πλαισίου, εξοπλίζεται με αποδοτικούς κινητήρες και ο εξοπλισμός είναι πλουσιότερος από κάθε άλλη φορά.

Porsche 911 Targa S  and Targa 4S 2014 (9)Porsche 911 Targa. Για όσους νοσταλγούν τους παλιούς καλούς καιρούς η γερμανική εταιρία αποφάσισε να επαναφέρει το Targa σχήμα στην 911 (από το 1967). Και μάλιστα με ένα ευφάνταστο τρόπο αν δείτε πως αναπτύσσεται η οροφή ή κρύβεται η οροφή. Κατά τα υπόλοιπα τα μηχανικά μέρη και οι κινητήρες προέρχονται από την ατμοσφαιρική 6-κύλινδρη «επίπεδη» σειρά της κανονικής 911.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!