NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Bugatti EB 18/4 Veyron, το εφαλτήριο του απόλυτου hypercar!

Bugatti-EB-18-4-Veyron-Concept-1999 (5)

Από αυτό το πρωτότυπο μοντέλο ξεκίνησε η πορεία ενός από τα πιο διάσημα hypercar που έχουν κατασκευαστεί ποτέ!

Το πειραματικό EB 18/4 είχε παρουσιαστεί το 1999 στην έκθεση του Τόκιο αφήνοντας την υπόσχεση πως θα γίνει το ταχύτερο, ισχυρότερο και πιο εξεζητημένο τετράτροχο όλων των εποχών. Από τότε πέρασαν 6 χρόνια μέχρι η πρώτη Veyron 16.4 να βγει από την παραγωγή και να τιμήσει τον Pierre Veyron, ένα πολυνίκη οδηγό αγώνων της Bugatti στην δεκαετία του 1930 με αποκορύφωμα το τρόπαιο από τις 24 Ώρες του Le Mans το 1939.

Από το 2005, όταν και κυκλοφόρησε η Bugatti Veyron 16.4 με τους 1.001 PS, φτάσαμε στην Super Sport η οποία εμφανίστηκε το 2010 και από τότε διατηρεί το ρεκόρ του ταχύτερου αυτοκινήτου στον κόσμο με τελική ταχύτητα 431,072 km/h. H παραγωγή και των δύο κουπέ περιορίστηκε στα 300 κομμάτια τα οποία κατασκευάστηκαν στο Molsheim της Γαλλίας, στις εγκαταστάσεις της Bugatti.

Πλέον έχουν απομείνει ελάχιστες Bugatti προς πώληση από τα 450 κομμάτια που θα υπάρξουν σε όλον τον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά από 15 χρόνια η πρωτότυπη EB 18/4 είδε πριν από μερικές μέρες ξανά τα φώτα της δημοσιότητας στο Retromobile στο Παρίσι (5-9/2).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!