NEA

Ντουμπάϊ, αυτοκίνητα μόνο για τους πλούσιους

To match feature Emirates-Traffic

H τρομερή κυκλοφοριακή επιβάρυνση στο Ντουμπάϊ προσανατολίζει στην λύση της χρήσης του αυτοκινήτου ανάλογα με την …φορολογική δήλωση!

dubai traffic (1)Τα τελευταία χρόνια το κυκλοφοριακό αποτελεί ένα από τα πιο μεγάλα ζητήματα στο Ντουμπάϊ προκαλώντας έμφραγμα σε όλη την πόλη. Ο λόγος είναι απλός. Η οικονομική ευφορία έχει δώσει τη δυνατότητα στον οιοδήποτε να αποκτήσει και να συντηρεί ένα όχημα. «Η μείωση των μισθών και η επιβολή μέτρων μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση» είπε προ ημερών σε φόρουμ στη Γερμανία ο γενικός διευθυντής της πόλης Hussain Lootah.

dubai traffic (11)Τι εννοεί ο …ποιητής; Την εύκολη λύση της αύξησης των καυσίμων, των ασφάλιστρων, των τιμών των πάρκινγκ και ίσως την καθιέρωση ενός ειδικού φόρου για όλα τα αυτοκίνητα. Έτσι, μόνο ένας σχετικά πλούσιος θα μπορεί να διατηρεί στην ιδιοκτησία του ένα αυτοκίνητο.

«Για τους υπόλοιπους υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι κίνησης όπως τα ταξί, τα λεωφορεία και το ταχέως αναπτυσσόμενο τραμ. Έχουμε λεωφορεία πολυτελείας που είναι άδεια, από τη στιγμή που το αυτοκίνητο είναι τόσο φτηνό» λέει ο Lootah που προφανώς ανήκει σε εκείνους με υπολογίσιμη φορολογική δήλωση…

Hagwalah, όταν η βλακεία περισσεύει…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!