ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέος Renault Energy dCi 160 με διπλό τούρμπο!

Renault New Engine Energy dCi 160 Twin Turbo (1)

Ως ειδήμων στους πετρελαιοκινητήρες η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε ένα νέο 1.600άρη Energy με 160 άλογα και διπλό τούρμπο…

Renault New Engine Energy dCi 160 Twin Turbo (2)Πρόκειται για το πρώτο πετρελαιοκινητήρα στην κατηγορία των 1.600 cc που συνδυάζει σύστημα με διπλή υπερτροφοδότηση. Για την ακρίβεια η χωρητικότητα του νέου Energy είναι 1.598 cc και αποδίδει 160 PS στις 4.000 rpm με την μέγιστη τιμή της ροπής στα 380 Nm στις 1.750 rpm. Η απόδοση του νέου κινητήρα είναι αντιστοιχεί σε εκείνη ενός δίλιτρου με καλύτερη κατανάλωση καυσίμου και λιγότερους ρύπους έως 25%.

Το σύστημα υπερτροφοδότησης είναι σειραϊκό και περιλαμβάνει δύο στροβιλοσυμπιεστές που βελτιώνουν την ροπή στις χαμηλές rpm και την ισχύ στις υψηλότερες. Συγκεκριμένα, ο πρώτος και μικρότερος στροβιλοσυμπιεστής εξασφαλίζει το 90% της ροπής από τις 1.500 rpm ενώ ο μεγαλύτερος παρέχει ισχύ που φτάνει την αναλογία των 100 PS/lt στις υψηλότερες στροφές λειτουργίας.

Ανάμεσα στις καινοτομίες του νέου πετρελαιοκινητήρα περιλαμβάνεται η εγκάρσια ροή του νερού που επιτρέπει την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη ψύξη των θαλάμων καύσεων, την σχεδίαση «U-Flex» των ελατηρίων των εμβόλων και την γνωστή DLC (Diamond Like Carbon) βαφή (καμία σχέση με… μπογιές, πρόκειται για ειδική θερμική κατεργασία μετάλλων) των εκκέντρων που μειώνει τις μηχανικές τριβές. Περισσότερες λεπτομέρειες θα έχουμε προσεχώς όπως και σχετικά βίντεο, για αυτό μείνετε δικτυωμένοι στο caroto.gr!

Η λειτουργία του τούρμπο σε +90 δευτερόλεπτα [vid]

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!