NEA

Γεύση από νέο Audi TT!

Audi-TT-official-sketch-geneva-2014 (2)Η γερμανική εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα σκίτσα του νέου Audi TT που θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη Γενεύη…

Όπως είχαμε γράψει πριν από μερικούς μήνες το νέο ΤΤ πρόκειται να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση της Γενεύης ενώ η roadster έκδοση θα ακολουθήσει τον Οκτώβριο στο Παρίσι. Μία πρώτη γεύση από το εσωτερικό είχαμε πάρει από την έκθεση ηλεκτρονικών CES ενώ μία δυνατή μας δίνουν και τα σκίτσα που δίνει η Audi.

Όπως μπορεί να δει κανείς το βασικό καλούπι διατηρείται αλλά με πιο έντονες ακμές και γωνίες στο αμάξωμα. Η μάσκα είναι τραπεζοειδής αλλά πιο μικρή σε μέγεθος ενώ τα φωτιστικά θα είναι τεχνολογίας LED. To νέο TT θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MQB ενώ το πλαίσιο θα συνδυάζει χάλυβα με αλουμίνιο σε αρκετά σημεία θέτοντας νέα στάνταρ, σύμφωνα με τους ειδικούς της Audi.

Audi-TT-official-sketch-geneva-2014 (1)

Σε μέγεθος το νέο TT δεν θα διαφοροποιείται σημαντικά από το τωρινό μοντέλο αλλά εκεί που θα υπάρχει μεγάλη διαφορά είναι στα κιλά με το απόβαρο του νέου να κυμαίνεται κάτω από τα 1.260 kg. Η ανάρτηση θα συνεχίζει να είναι με γόνατα MacPherson εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω (ενδεχομένως με μαγνητοροϊκής τεχνολογίας αμορτισέρ) ενώ νέα θα είναι η ηλεκτρομηχανική κρεμαγιέρα.

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τέσσερις υπερτροφοδοτούμενες εκδόσεις και ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται οι 1.8 TFSI (180 PS) και 2.0 TFSI (220 PS) νέας γενιάς EA888 με διπλό ψεκασμό. Στάνταρ το μηχανικό 6άρι κιβώτιο και προαιρετικό το DSG-6 ενώ θα υπάρχουν και τετρακίνητες εκδόσεις.

Το τετρακίνητο TTS θα εξοπλίζεται με δίλιτρο TFSI που θα αποδίδει περίπου 300 άλογα ενώ τα σκίτσα αφορούν αυτήν ακριβώς την έκδοση. Αργότερα το 2015 θα ακολουθήσει το κορυφαίο TT RS με βαριά αναβαθμισμένο 2.5 TFSI που θα αποδίδει περίπου 360 PS ενώ για συγκεκριμένες αγορές (προφανώς όπως η δική μας) θα υπάρχει διαθέσιμη και ντίζελ έκδοση 2.0 TDI.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!