NEA

Έρχεται το φθινόπωρο το νέο Opel Corsa.

Opel-Corsa_2011_12345

Με ένα βαρύ facelift και με νέους κινητήρες το δημοφιλές supermini θα γίνει …αγνώριστο με αρκετά στοιχεία από τα νεότερα μοντέλα της εταιρίας…

Opel-Corsa_2007_1577Αν και μερικές πληροφορίες αναφέρουν πως θα διατηρηθεί η πλατφόρμα του τωρινού μοντέλου (οι δικές μας λένε πως θα υπάρξει νέα τροποποιημένη εκδοχή εκείνης του Mokka), η έκταση της ανανέωσης θα είναι τόσο μεγάλη που ίσως και να δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό «νέα γενιά». Όπως και να έχει το θέμα, το νέο Opel Corsa θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα αρχές Οκτωβρίου στο Παρίσι με τις πωλήσεις να ξεκινούν αμέσως μετά.

Το εμπρός μέρος θα έχει αρκετές επιρροές από το Adam αλλά με ένα πιο αεροδυναμικό στιλ και με νέα γρίλια ενώ διαφορετικά θα είναι και τα πίσω φωτιστικά σώματα. Ριζικά αλλαγμένο θα είναι το εσωτερικό που και εδώ θα προέρχεται από το Adam εμπλουτισμένο με τα τελευταίας γενιάς συστήματα infotainment της Opel με προαιρετικό το IntelliLink με την οθόνη αφής και την πλήρη διασυνδεσιμότητα με smartphone και apps (εφαρμογές).

Opel-Adam_2013_13435345Από πλευράς κινητήρων το Corsa θα υποδεχθεί το νέο 3κύλινδρο 1.000άρη κινητήρα (που υποδέχτηκε πρώτο το Adam) σε δύο εκδόσεις (με 90 και 115 ίππους), με άμεσο ψεκασμό, στάνταρ start/stop σύστημα και 6άρι κιβώτιο. Από πλευράς ντίζελ, προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί η συνέχιση της παραγωγής του 1.3 CDTI καθώς αυτή μπορεί να αναπληρωθεί από τον ολοκαίνουργιο ντίζελ 1.6 CDTI με εκπομπή κάτω από 100 g/km.

Το νέο Opel Corsa θα κάνει πρεμιέρα με ένα εξίσου ανταγωνιστικό μοντέλο, το νέο Skoda Fabia που θα διαθέτει νέα πλατφόρμα, κινητήρες και πιο ενδιαφέρουσα σχεδίαση ενώ στο παιχνίδι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το αξιόλογο Ford Fiesta, το ολοκληρωμένο Renault Clio, το Seat Ibiza (θα αργήσει να αντικαταστεί, πάει για το 2016), το φρεσκαρισμένο VW Polo κ.α.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!