NEA

VW Golf με 1.000άρη TSI και 116 άλογα!

Volkswagen-Golf_2013_1000_3452

Η γερμανική εταιρία διευρύνει το downsizing στην γκάμα του Golf τοποθετώντας μελλοντικά τον νέο 1.0 TSI του ανανεωμένου Polo…

Στο συμπόσιο κινητήρων της Βιέννης, μαζί με το νέο τρίλιτρο ντίζελ της Audi η Volkswagen αποκάλυψε τα πλάνα της σχετικά με την γκάμα των κινητήρων της. Η σημαντικότερη είδηση έχει να κάνει με το νέο 1.0 TSI που προέρχεται από το ανανεωμένο Polo (με 90 και 110 ίππους) και θα τοποθετείται και στο Golf. Στην περίπτωση του τελευταίου, το τρικύλινδρο μοτέρ θα αποδίδει 116 άλογα και 200 Nm ροπής και λογικά το περιμένουμε προς τα τέλη με αρχές του νέου έτους.

Λίγο αργότερα θα δούμε και το νέο Passat το οποίο θα συνδυαστεί με την παρουσίαση ενός νέου τετρακύλινδρου δίλιτρου ντίζελ ο οποίος θα έχει δύο τούρμπο και θα αποδίδει 240 άλογα. Δίλιτρος θα είναι και ο κορυφαίος βενζινοκινητήρας που είχε προαναγγελθεί με την παρουσίαση του Golf R400 και όντως θα αποδίδει 400 ίππους και 450 Nm ροπής. Επίσης, όπως είχαμε γράψει πριν από μήνες, επιβεβαιώθηκε η εξέλιξη ενός νέου κιβωτίου DSG με 10 σχέσεις το οποίο θα μπορεί να διαχειρισθεί μέχρι και 500 Nm, ενώ μένει να δούμε αν θα υπάρξει στο μέλλον και ένας σούπερ VCR κινητήρας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!