ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σένσορες διαβάζουν την φθορά των ελαστικών.

A brief honk and blink signal can be given to confirm when the tire has been inflated again to the correct pressure level (2)

Η Continental εξελίσσει ένα νέο αισθητήρα που θα ενσωματώνεται στο ελαστικό και θα γνωρίζει έως και την φθορά του πέλματος!

Future-Continental-tire-pressure-sensors-read-also-tread-depthΠριν από μήνες είχαμε γράψει σχετικό άρθρο για την εξέλιξη ενός αισθητήρα που θα βρίσκεται στο εσωτερικό του ελαστικού και θα αντιλαμβάνεται αν ένα όχημα είναι υπέρβαρο ή όχι. Την όλη τεχνολογία η Continental αποφάσισε να την πάει ακόμη πιο μακριά και να την συνδυάσει με ένα λογισμικό το οποίο συγκεντρώνει στοιχεία γύρω από την κατάσταση του ελαστικού και με την πάροδο του χρόνου μπορεί να εκτιμήσει τα χαρακτηριστικά κύλισης και να ειδοποιήσει τον οδηγό για την τυχόν αντικατάσταση.

Μέχρι τώρα ο οδηγός μπορεί να γνωρίζει αν τα ελαστικά του αυτοκινήτου του πρέπει να αντικατασταθούν με οπτικό τρόπο (μετρώντας το βάθος των αυλακώσεων του πέλματος), βάσει των συνολικών χιλιόμετρων (περίπου στα 40.000-50.000 χλμ. απαιτείται αλλαγή) ή με την πάροδο των 3-4 ετών (καθώς εξασθενούν οι μηχανικές ιδιότητες του ελαστικού). Φυσικά, το όλο σύστημα συνδυάζεται με το ελέγχου πίεσης ελαστικών (Tire Pressure Monitoring System ή TMPS), ενώ η Continental προγραμματίζει την διάθεση των νέων ελαστικών της το 2017.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Αν το σλόγκαν στους κινητήρες τελευταία είναι το downsizing, στα γκάτζετ, ψιψιψίνια και κοκοκόψαρα είναι το overengineered! Δεν είναι καλοί οι δείκτες φθοράς που έχουν τα ελαστικά, ούτε ένας απλός χάρακας- άντε παχύμετρο για τους τελειομανείς. Υπερβολές και απλικέϊσονς…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!