NEA

Σε πρώτο πλάνο το Nissan Pulsar.

Nissan Pulsar Official first photos (1)

Αυτό είναι το νέο μοντέλο που θα εκπροσωπήσει την ιαπωνική εταιρία στην μικρομεσαία κατηγορία καλύπτοντας το -εδώ και χρόνια- κενό του Almera.

Nissan Pulsar Official first photos (3)Το Nissan Pulsar θα βρεθεί αντιμέτωπο με παραδοσιακούς παίχτες (όπως είναι τα Ford Focus, Seat Leon, Opel Astra, Renault Megane, VW Golf κ.α.) προτάσσοντας τη φρέσκια σχεδίαση του αμαξώματος που παραπέμπει ευθέως στα νέα Qashqai και X-Trail. Μάλιστα, το Pulsar έχει το ίδιο μεταξόνιο με το επταθέσιο X-Trail (στα 2,7 μέτρα), παρόλο που είναι 25,2 εκ. κοντύτερο σε μήκος.

Nissan Pulsar Official first photos (4)To Pulsar θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Nissan στην Βαρκελώνη με τις πωλήσεις να ξεκινούν από το φθινόπωρο, και επιτέλους η ιαπωνική εταιρία έχει ένα καθαρό hatch μοντέλο μιας και το Almera αντικαταστάθηκε το 2006 από το πρώτης γενιάς Qashqai. Η πλατφόρμα που χρησιμοποιείται είναι η γνωστή ευπροσάρμοστη CMF2, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η ονομασία Pulsar προέρχεται από μοντέλα που κυκλοφορούσαν από το 1978 στις αγορές της Ασίας και της Αυστραλίας (και σε ορισμένες της Ευρώπης στις αρχές της δεκαετίας του 1990).

Nissan Pulsar Official first photos (2)Για να έχετε μία καλύτερη εικόνα, το μήκος του Pulsar φτάνει τα 4,385 μέτρα και είναι 11,5 εκ. μακρύτερο από το VW Golf εκ των οποίων τα 6,9 εκ. να οφείλονται στο μεγαλύτερο μεταξόνιο. Σύμφωνα με την Nissan, το Pulsar κατέχει το μεγαλύτερο χώρο και απόσταση για τα γόνατα και τους ώμους, στην κατηγορία του.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τρεις τούρμπο εκδόσεις (με την υπογραφή της Renault). Οι δύο βενζινοκίνητες είναι η 1.2 DIG-T με 115 ίππους και η ισχυρότερη 1.6 με 190 ίππους που μπορεί προαιρετικά να συνδυαστεί με CVT κιβώτιο. Την σειρά συμπληρώνει η ντίζελ έκδοση 1.5 dCi με 110 ίππους και εκπομπή CO2 στα μόλις 95 γρ./χλμ. Για την ώρα, η Nissan δεν έχει ανακοινώσει περαιτέρω στοιχεία, ούτε φωτογραφίες που να δείχνουν το εσωτερικό. Κρίνοντας, πάντως, από την ασφαλή σχεδιαστικά επιλογή του αμαξώματος, λογικά το ταμπλό θα είναι πανομοιότυπο με εκείνο που συναντάμε στο νέο Qashqai.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!