NEA

Audi RS5 με κινητήρα TDI και ηλεκτρικό τούρμπο.

Audi RS5 TDI concept with electric turbo (12)

Αυτό το RS5 που θα παρουσιάσει η Audi στην έκθεση της Λειψίας είναι λίγο διαφορετικό σε σχέση με αυτά που ήδη κυκλοφορούν.

Audi RS5 TDI concept with electric turbo (10)Και αυτό, όχι μόνο γιατί κάτω από το καπό του δεν βρίσκεται ο γνωστός V8 βενζινοκινητήρας αλλά ένας τρίλιτρος V6 ντίζελ, αλλά γιατί υπάρχει ένα καινοτόμο τριπλό τούρμπο. Όχι όπως αυτό της BMW, αλλά ένα με δύο κλασικούς υπερτροφοδότες και ένα τρίτο ηλεκτρικό που εξαλείφει κάθε υποψία turbo lag (χρονικής υστέρησης). Όπως είχαμε γράψει για ένα πρωτότυπο V6 TDI bi-turbo, το τρίτο μέσο υπερπλήρωσης είναι ένας μηχανικός υπερσυμπιεστής που συμπληρώνει τον στροβιλοσυμπιεστή χαμηλής πίεσης και τον μεγαλύτερο υψηλής.

Με τη βοήθεια του τριπλού τούρμπο ο τρίλιτρος diesel φτάνει τα 385 άλογα και τα 750 Nm ροπής, γεγονός που σημαίνει πως το 0-100 είναι υπόθεση μόλις 4 δευτερολέπτων και η τελική ξεπερνά τα 280 χλμ/ώρα. Κι όλα αυτά με τετρακίνηση και με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Ο V6 diesel με το νέο τύπο υπερτροφοδότησης μπορεί να τοποθετηθεί σε όλα τα μοντέλα της Audi που σήμερα κινούνται από την εκδοχή του με τους δύο στροβιλοσυμπιεστές. Το σίγουρο είναι πως δεν θα κυκλοφορήσει RS5 diesel, ενώ η πρώτη του εφαρμογή θα είναι πιθανότατα στο νέας γενιάς Audi Q7.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!