ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέο πλαίσιο και σχέδια για την Mercedes από το 2017.

Mercedes-Benz-GLA-Class_2015_678334 (2)

Η GLA μπορεί να κυκλοφορεί μόλις μερικούς μήνες αλλά πάνω της θα βασιστεί ένα νέο πλαίσιο που θα σηματοδοτήσει αλλαγές από το 2017.

Mercedes-Benz-GLA-Class_2015_678334 (4)Η Mercedes σχεδιάζει να εισάγει σε τέσσερα χρόνια μία νέα προσθιοκίνητη πλατφόρμα για την GLA που νωρίτερα -το 2016- θα τοποθετηθεί και στα λοιπά προσθιοκίνητα μοντέλα της (A-Class, CLA και φυσικά στις τετρακίνητες εκδοχές). Ο κύριος λόγος είναι πως το σασί -που βασίζεται στο τρέχων πλαίσιο- δεν υποστηρίζει τα νέας γενιάς ηλεκτρονικά συστήματα, ούτε μπορεί να υποστηρίξει την τοποθέτηση υβριδικών συστημάτων πρόωσης, ηλεκτρικών (χωροταξικό πρόβλημα με τις μπαταρίες) και φυσικού αερίου (εδώ με τις δεξαμενές αερίου).

Mercedes-Benz-GLA-Class_2015_678334 (3)Έτσι, το νέο πλαίσιο που θα εξελιχθεί σε συνεργασία με την Chrysler, θα είναι συμβατό με τα παραπάνω, ενώ όπως δήλωσε σε έγκυρο γερμανικό site στέλεχος της Mercedes «δεν θα χρησιμοποιηθεί από τη Renault». Το πιο πιθανό πάντως είναι να αξιοποιηθεί από την Infiniti, η οποία ήδη έχει περιλάβει κινητήρα της γερμανικής εταιρείας στη γκάμα της. Σε ότι αφορά συγκεκριμένα τη GLA τα μελλοντικά σχέδια της Mercedes περιλαμβάνουν και μια έκδοση κουπέ, στα πρότυπα της αντίστοιχης M-Class.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!