ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Volvo δίλιτρο μοτέρ με 450 άλογα και ηλεκτρικό τούρμπο [vid]

Volvo unveils 450 bhp four-cylinder engine (6)
H σουηδική εταιρία παρουσίασε ένα νέο τετρακύλινδρο μοτέρ που με χωρητικότητα μόλις δύο λίτρα αποδίδει έως 450 άλογα!

Η Volvo καταφέρνει να τραβήξει την προσοχή ανακοινώνοντας ένα νέο πρωτότυπο 4κύλινδρο 2λιτρο βενζινοκινητήρα με ισχύ που φτάνει έως 450 PS! To πρωτότυπο μοτέρ περιλαμβάνεται στη νέα γενιά κινητήρων Drive-E και εφοδιάζεται με δύο παράλληλης λειτουργίας υπερτροφοδότες καυσαερίων (το γνωστό τούρμπο). Ένα ηλεκτρικό «κομπρεσεράκι» βελτιώνει την υπερπλήρωση συμπληρώνοντας την λειτουργία του τούρμπο και εξαλείφοντας την χρονική υστέρηση (turbo lag).

Το κύκλωμα άμεσου ψεκασμού συνδυάζεται με αντλία καυσίμου που διατηρεί την πίεση στα 250 bar, ενώ τo νέο μοτέρ DRIVE-E εξελίσσεται σε συνεργασία με τις AVL, Denso και Polestar. Εδώ να υπενθυμίσουμε πως στο Παρίσι η Volvo παρουσίασε την T6 έκδοση του νέου XC90 με δίλιτρο μοτέρ 320 PS που συνδυάζει τούρμπο καυσαερίων με μηχανικό υπερσυμπιεστή, ενώ πιθανότατα το νέο έτος θα δούμε και ένα νέο τρικύλινδρο τούρμπο 1.500άρη κινητήρα.

Πέρα από τα σχέδια της Volvo ενδιαφέρον έχουν και οι πρωτότυποι κινητήρες της Audi (εδώ και μία πατέντα), καθώς και ο παλιότερος της BMW με το τριπλό τούρμπο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!