NEA

Όχι σε ηλεκτρική έκδοση για τη νέα Porsche Panamera

Τελικά δεν θα υπάρξει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της Panamera για να αποτελέσει τον αντίπαλο του Tesla Model S, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος R&D της Porsche…

Panamera S E-Hybrid«Tο Tesla είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο, αλλά δεν μπορείς να το οδηγήσεις με ενθουσιώδη τρόπο και να μη χάσεις γρήγορα είτε αυτονομία είτε επιδόσεις. Μέχρι η διαθέσιμη τεχνολογία να προσφέρει λύσεις για τα παραπάνω θέματα εμείς δεν θα παρουσιάσουμε ένα τέτοιο αυτοκίνητο» είπε ο επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της Porsche, ο Wolfgang Hatz, σε συνέντευξή του στο βρετανικό περιοδικό Autocar. Έτσι, το Model S της Tesla θα εξακολουθεί να είναι μία από τις καλύτερες επιλογές στα μεγάλα ηλεκτροκίνητα σεντάν.

Panamera S E-HybridΗ 2η γενιά Panamera θα λανσαριστεί στην αγορά προς τα μέσα 2016 και ήδη οι ειδικοί της Porsche βρίσκονται στην φάση των δοκιμών στον δρόμο, όπως μπορείτε να δείτε και στο παραπάνω βίντεο. Η νέα Panamera θα έχει ελαφρώς μεγαλύτερο μεταξόνιο και με λίγο μικρότερους προβόλους αμαξώματος, ενώ οι εξωτερικές διαστάσεις θα παραμείνουν περίπου στα ίδια επίπεδα. Σχεδιαστικά αναμένεται να υιοθετηθούν αρκετά στοιχεία από την πρωτότυπα Panamera Turismo που είχε παρουσιαστεί το 2012.

Η νέα Panamera θα βασίζεται σε μία προηγμένη τεχνολογικά πλατφόρμα με πίσω κίνηση ή τετρακίνηση και με κύριο στόχο την μέγιστη εξοικονόμηση βάρους έως περίπου 90 kg χάρη σε μία νέα τεχνική δόμησης των υλικών που περιλαμβάνει μαγνήσιο, αλουμίνιο και χάλυβα. Κάτω από το καπό θα υπάρχουν οι νέοι V6 και V8 κινητήρες του VW Group με τους ντίζελ να προέρχονται από την Audi. H νέα πλατφόρμα MSB θα συνδυαστεί και με την υβριδική έκδοση η οποία θα έχει μεγαλύτερη ηλεκτροκίνητη αυτονομία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!