NEA

Lamborghini Miura SVJ για 2,6 εκ. δολάρια!

lamborghini-miura-svj-sale-2015 (13)

Πόσο επιθυμητή μπορεί να είναι μια -από τις πέντε συνολικά που κατασκευάστηκαν ποτέ- Lamborghini Miura SVJ;

lamborghini-miura-svj-sale-2015 (10)Η σπανιότητα σε συνδυασμό με την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή η Lamborghini είναι μόλις μερικά από τα κίνητρα για να ωθήσουν έναν συλλέκτη να κάνει δική του την Miura καταβάλλοντας σε δημοπρασία έως 2,6 εκ. δολάρια (περίπου 2,1 εκ. ευρώ). H Miura παράχθηκε από τα 1966 έως το 1973 και είχαν κατασκευαστεί συνολικά 764 αυτοκίνητα (το 1974 στην παραγωγή μπήκε η Countach).

Σχεδιάστηκε από τον Gardini, που τότε δούλευε στον οίκο Bertone, ενώ στην εξέλιξη της τον πρώτο λόγο είχε ο αρχιδοκιμαστής Bob Wallace, μαζί με τον μηχανικό Gian Paolo Dallara. Στο πίσω μέρος της υπάρχει ένας ατμοσφαιρικός V12 των 3.929 cc, με τέσσερα Webber, μηχανικό 5άρι κιβώτιο, ανεξάρτητη ανάρτηση, τέσσερα υδραυλικά δισκόφρενα, ενώ υπήρξαν αναβαθμισμένες εκδοχές όπως η S (στα περίπου 370 άλογα), SV (στα 385) και SV-Jota (στα 420-440).

H συγκεκριμένη Miura ήταν μια S και ανήκει σε όσες αναβαθμίστηκαν την περίοδο 1971-75 στις προδιαγραφές Jota για να γίνει μια SV με αριθμό πλαισίου #4892. Αναβαθμίστηκε τον Ιούλιο του ’71 και μάλλον η SVJ αναβάθμιση ήρθε αργότερα και για αυτό συγκαταλέγεται στις δύο επιπλέον Miura SVJ (οπότε συνολικά υπήρξαν 7, αλλά οι φουλ ορίτζιναλ ήταν 5). Η Miura SVJ ήταν μία βαριά αναβαθμισμένη εκδοχή της Miura S που έφτανε τα 440 άλογα στις 8.000 rpm. Η δημοπρασία θα γίνει στην Αριζόνα στις 15-16 Ιανουαρίου από την RM Auctions.

SMS==> Lamborghini, από τα αλώνια στα σαλόνια!
SMS==> Lamborghini 350 GT & 400 GT: Η αρχή όλων…
SMS==> Lamborghini Marzal, ο γυάλινος γλάρος!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!