ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τι έχει μέσα ένα κιβώτιο DSG;

Δείτε σε ένα ενδιαφέρον βίντεο τους συμπλέκτες, τους άξονες με τα γρανάζια, τον μηχανισμό προ-επιλογής σχέσης και άλλα ενδιαφέροντα…

alfa-romeo-tct-twin-clutch-technology-4Τα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων με διπλό συμπλέκτη (τα γνωστά διπλοσύμπλεκτα ή διπλόδισκα) έχουν ανατρέψει τα δεδομένα στην αυτόματη μεταφορά της ροπής την τελευταία δεκαετία. Το μεγαλύτερο τους πλεονέκτημα αφορά στην ταχύτητα αλλαγή των σχέσεων δημιουργώντας την αίσθηση της αδιάκοπης μεταφοράς ισχύος, ενώ θεωρητικά τα κιβώτια διπλού συμπλέκτη παρουσιάζουν μικρότερη κατανάλωση από εκείνα με μετατροπέα ροπής. Παραπάνω μπορείτε να δείτε ένα ενδιαφέρον βίντεο για τα κιβώτια τύπου DSG, εδώ μπορείτε να διαβάσετε μία ανάλυση για το TCT της Alfa Romeo, να δείτε εδώ το κιβώτιο EDC της Renault, ενώ παρακάτω ακολουθούν μερικά ενδιαφέροντα βίντεο.

audi s tronic layout

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!