NEA

Σε πρώτο πλάνο η Aston Martin Vulcan

Aston Martin Vulcan_official (1)

Η βρετανική φίρμα θα παρουσιάσει στην Γενεύη ένα supercar με την δύναμη 800+ ίππων και χρήση μόνο για την πίστα…

Aston Martin Vulcan_official (7)Όπως είχαμε γράψει η Vulcan είναι ένα track-only καυτό τετράτροχο η οποία συμπλέει με την Ferrari FXX K και την McLaren P1 GTR και θα κοστίζει πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ! Πηγή ισχύος της Aston Martin Vulcan είναι ο V12 των 7.000 cc -ο ισχυρότερος ατμοσφαιρικός που υπάρχει κατά τους Βρετανούς- που για την περίσταση αποδίδει περισσότερα από 800 άλογα που περνούν στους πίσω τροχούς μέσω σειραϊκού κιβωτίου 6 σχέσεων.

Aston Martin Vulcan_official (3)Βασίζεται σε μονοκόκ από ανθρακονήματα, διαθέτει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, τούνελ μετάδοσης από μαγνήσιο με άξονα επίσης από ανθρακονήματα, , εξατμίσεις από τιτάνιο, μονομπούλονους τροχούς 19’’ με ελαστικά Michelin 345/30 κ.α. Τα φρένα είναι της Brembo με αγωνιστικές προδιαγραφές και διάμετρο 380 mm μπροστά και 360 mm πίσω, ενώ η ανάρτηση τύπου push-rod (ράβδους ώσης όπως στην F1) έχει ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και αντιστρεπτικές. Ρυθμιζόμενα είναι και τα συστήματα πρόσφυσης και ABS, όπως αρμόζει σε ένα αυτοκίνητο πίστας.

Η βρετανική εταιρία τονίζει πως η αναλογία κιλών ανά ίππο είναι καλύτερη ακόμη και εκείνη ενός αγωνιστικού προδιαγραφών GTE. Η παραγωγή της Vulcan θα περιοριστεί στα μόλις 24 κομμάτια με τους κατόχους να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδηγώντας την One-77, την V12 Vantage S, την Vantage GT4… και φυσικά την δική του Vulcan!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!