NEA

Με συνταγή NSX το νέο Honda S2000;

s2000 04008kg

Εν όψει του λανσαρίσματος του νέου Civic Type-R οι φήμες γύρω από το επερχόμενο S2000 εντείνονται με τα σενάρια πολλά και διάφορα…

Πως θα είναι το νέο Honda S2000 που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους μέσα στην επόμενη τριετία; Θα βασιστεί στην κλασική συνταγή του προηγούμενου ή θα κινηθεί προς κάποια πιο εξεζητημένη κατεύθυνση; Η τελευταία θα μπορούσε να έχει συστατικά από την συνταγή του νέου Honda NSX με κεντρομήχανη διάταξη χρησιμοποιώντας τον turbo δίλιτρο VTEC του νέου Civic Type-R και δύο ηλεκτροκινητήρες στους εμπρός τροχούς και ισχύ περίπου στα 400 άλογα. Ωστόσο, μια τέτοια επιλογή θα ανέβαζε σημαντικά το κόστος προς την BMW Z4 και το σπορ επερχόμενο μοντέλο της Toyota.

Honda S2000 (1)Το πιο πιθανό είναι να υπάρξει μια κλασική συνταγή με το μοτέρ του Type-R κάτω από το καπό -ίσως με κάποιο ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στο κιβώτιο για έξτρα boost- και την κίνηση να περνά στους πίσω τροχούς μέσω μηχανικού ή αυτόματου διπλοσύμπλεκτου κιβωτίου. Σε αυτή την περίπτωση το μοτέρ θα μπορούσε να αποδίδει περίπου όσο στο Type-R και το κόστος να συγκρατηθεί κάτω από τις 50.000 ευρώ (αντιμετωπίζοντας, γιατί όχι, και το νέο Ford Mustang!). Από την άλλη, υπάρχει και ένα σενάριο οι Ιάπωνες να ακολουθήσουν μία πιο εμπορική πολιτική εξοπλίζοντας το νέο S2000 με έναν τούρμπο 1.500άρη κινητήρα που θα αποδίδει περίπου στα 200 άλογα και θα πετά το γάντι στο νέο Mazda MX-5. Το τελευταίο σενάριο μπορεί να ισχύσει μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρξει CR-X.

Όπως είπαμε όμως όλα είναι πιθανά και μέχρι να φτάσουμε στο S2000 έχουμε καιρό ακόμη. Ολοκληρώνοντας να πούμε πως ο υπογράφων σε συνεργασία με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ θα παρευρεθεί στην πανευρωπαϊκή παρουσίαση του νέου Honda Civic Type-R, στις αρχές Ιουνίου στην Σλοβακία από όπου θα σας μεταφέρει τις οδηγικές του εντυπώσεις από πρώτο χέρι. Μείνετε δικτυωμένοι στο πιο αγαπημένο σας καρότο, το caroto.gr!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!