NEA

Ιδού η εντυπωσιακή Rolls-Royce Dawn των 350.000€!

Αυτή είναι η πιο πρόσφατη Rolls-Royce, επαναφέροντας τα διακριτικά Dawn (που σημαίνει χάραμα, αυγή) που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 1952 (στην Silver Dawn Drophead)…

Rolls-Royce-Dawn-2016 (2)Τώρα, 63 χρόνια μετά η βρετανική φίρμα πετά το γάντι στην Mercedes S-Cabrio (η οποία επέστρεψε μετά από 45 χρόνια, φαίνεται πως έχουν πέραση τα μεγάλα cabrio) για να αποσπάσει τον τίτλο του απόλυτου premium ανοιχτού αυτοκινήτου στον κόσμο. Η Dawn βασίζεται στην Wraith (την κουπέ εκδοχή) και το 80% των αμαξώματος είναι εντελώς νέο με διάταξη 2+2 στο εσωτερικό, όπου τον πρώτο λόγο έχει η απόλυτη χλιδή με πανάκριβα υλικά.

Rolls-Royce-Dawn-2016 (11)Όπως θα δούμε στα επόμενα χρόνια, η μεταλλική οροφή σταδιακά θα εγκαταλείπεται. Έτσι, και στην περίπτωση της Dawn, η soft-top αναδιπλώνεται -πάνω στο αμάξωμα μήκους 5.285 mm- σε 21 sec με όριο ταχύτητας του αυτοκινήτου έως 50 km/h. Την κίνηση της Dawn έχει αναλάβει ένας V12 των 6,6lt με διπλό turbo με την ισχύ να φτάνει τα 570 PS/5.250 rpm και την ροπή τα 780 Nm/1.500 Nm. Μόνο ένας τέτοιος κινητήρας θα μπορούσε να ωθήσει το απόβαρο των 2.560 kg σε 4,9 sec για το 0-100, με την τελική να περιορίζεται στα 250 km/h.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!