ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Volvo συνεργάζεται με την Microsoft με εφαλτήριο το νέο S90

Το Microsoft HoloLens θα είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τη Volvo στο να συστήσει και να παρουσιάσει τα μελλοντικά της μοντέλα σε ένα ευρύ κοινό και το νέο Volvo S90 είναι το πρώτο αυτοκίνητο που συμμετείχε σε επίδειξη στις Η.Π.Α.

VΗ Volvo Cars θα συνεργαστεί με τη Microsoft για την από κοινού ανάπτυξη τεχνολογιών νέας γενιάς στον τομέα του αυτοκινήτου. Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν τον τρόπο με τον οποίο το Microsoft HoloLens, ο πρώτος εντελώς ασύρματος ολογραφικός υπολογιστής, στην ουσία μία συσκευή «επαυξημένης πραγματικότητας» που επιτρέπει στο χρήστη να δει εικονικά ολογράμματα 3D στον χώρο γύρω του, μπορεί σε μερικά χρόνια να χρησιμοποιηθεί για να ορίσει εκ νέου το πώς οι πελάτες προσεγγίζουν κι εξερευνούν ένα αυτοκίνητο, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο τα αυτοκίνητα θα πωλούνται και θα αγοράζονται στο μέλλον.

VΠεδία συνεργασίας ανάμεσα στις δύο εταιρείες θα μπορούσαν να αποτελέσουν στο μέλλον και οι τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, αλλά και η αξιοποίηση των δεδομένων που παράγονται από διασυνδεδεμένα αυτοκίνητα, ώστε να δημιουργηθούν νέες υπηρεσίες. Η πρόσφατη επίδειξη του HoloLens, που διεξήχθη στην έδρα της Microsoft, στο Ρέντμοντ των Ηνωμένων Πολιτειών, φανέρωσε το πώς η επαυξημένη πραγματικότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πελάτες για να διαμορφώσουν αυτοκίνητα σε τρεις διαστάσεις. Μέσω του HoloLens, ενός ισχυρού υπολογιστή που μοιάζει με ένα απλό ζεύγος γυαλιών, το οποίο απλά φέρει πάνω του ο χρήστης, τα ολογράμματα αναμιγνύονται αρμονικά και τρισδιάστατα με το φυσικό κόσμο.

V«Το HoloLens προσφέρει στους χρήστες την ελευθερία να δημιουργήσουν μια προσωποποιημένη εμπειρία, την οποία μπορούν να ελέγξουν οι ίδιοι. Φανταστείτε ότι έχετε τη δυνατότητα με την επαυξημένη  πραγματικότητα να διαλέξετε ακριβώς τον τύπο του αυτοκινήτου που θέλετε – να εξερευνήσετε τα χρώματα, τις ζάντες ή να κατανοήσετε καλύτερα τα χαρακτηριστικά, τις υπηρεσίες και τις επιλογές που διατίθενται», δήλωσε ο Μπγιορν Άνβαλ (Björn Annwall), Ανώτερος Αντιπρόεδρος Πωλήσεων, Μάρκετινγκ και Εξυπηρέτησης Πελατών της Volvo Cars.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, η τεχνολογία του HoloLens μπορεί επίσης να απελευθερώσει τους εξουσιοδοτημένους διανομείς από τα πιο παραδοσιακά περιβάλλοντα των πωλήσεων και να τους δώσει νέες δυνατότητες προσέγγισης του κοινού, σε εμπορικά κέντρα ή σε μεγάλες εμπορικές οδούς, εγκαινιάζοντας νέα κανάλια πώλησης σε ένα πολύ μεγαλύτερο δυνητικό κοινό.

Volvo S90 teaser (1)Εδώ να πούμε πως η σουηδική εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα και το πρώτο επίσημο teaser που δείχνει το προφίλ της επερχόμενης ναυαρχίδας που θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα τον Ιανουάριο στο Ντιτρόιτ. Το νέο Volvo S90 θα παρουσιασθεί στην Ευρώπη πιθανότητα τον Μάρτιο (στο σαλόνι της Γενεύης), με τις πωλήσεις να ξεκινούν από τα μέσα 2016.  Από όσο μπορεί να διακρίνει κανείς από την  teaser φωτογραφία, χαρακτηριστική είναι και η κλίση της οροφή στο πίσω μέρος, που καταλήγει σε έναν τρίτο όγκο σεβαστών διαστάσεων, καθώς και τα σχήματος C πίσω φώτα (που είχαμε δει από την διαρροή με τις μινιατούρες, αλλά και τώρα από το teaser που ακολουθεί).

Volvo S90 teaser (2)Στο εσωτερικό αναμένεται να υιοθετηθεί η άποψη που συναντάμε στο XC90, με τη μεγάλη -σε στιλ tablet- οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα. Από το XC90 θα προέρχονται και οι αποκλειστικά δίλιτροι 4-κύλινδροι βενζίνης και πετρελαίου Drive E, ενώ η βάση θα είναι το νέο μεταβλητό πλαίσιο SPA (Scalable Product Architecture) της σουηδικής εταιρείας. Στην πορεία η γκάμα του νέου Volvo S90 θα συμπληρωθεί και από μια έκδοση στέισον, η οποία θα έχει πολλά κοινά με το ιδιαίτερα όμορφο Concept Estate, το πρωτότυπο που είχαν παρουσιάσει πριν κάποιους μήνες οι Σουηδοί.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button