ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

To ρώσικο Sherp ATV πάει παντού [vid]

Η τιμή του Sherp ATV θα ξεκινά από τις 70.000 δολάρια, ενώ αν κάποιος θέλει π.χ. θέρμανσης θα πρέπει να εγκατασταθεί ένα ξεχωριστό σύστημα μιας και ο κινητήρας της Kubota είναι μόνο για να κινεί τους τροχούς!

Sherp-51To Sherp ATV είναι το όχημα που είχε κατασκευάσει πριν από περίπου ένα χρόνο ο Ρώσος μηχανικός Alexei Garagashyan (εδώ το σχετικό άρθρο) και τώρα επανέρχεται στο προσκήνιο μιας και θα περάσει στην παραγωγή. Πρόκειται για ένα όχημα που είναι μέχρι και αμφίβιο, δίχως να κωλώνει πουθενά, από τις στέπες μέχρι και τις λίμνες.

Στο Sherp δεν υπάρχει κλασικό σύστημα διεύθυνσης, καθώς αυτό στρίβει σαν ερπυστριοφόρο με τη βοήθεια δύο μοχλών, που είτε φρενάρουν είτε επιταχύνουν τους τροχούς ανά πλευρά. Το πρόσθετο πλεονέκτημα εδώ είναι η πρακτικά μηδενική ακτίνα στροφής, ενώ το όχημα μπορεί ουσιαστικά να περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του. Η βασική έκδοση δεν έχει καμία πολυτέλεια, πράγμα που σημαίνει πως δεν υπάρχει σύστημα θέρμανσης ή καθαριστήρες, ενώ το παρμπρίζ είναι αναδιπλούμενο ώστε να εξασφαλίζεται και ο εξαερισμός. Αν ο οδηγός θέλει να πιάσει την τελική του, η οποία φτάνει τα 45 χλμ./ ώρα, τότε απλά το κατεβάζει!

Το Sherp ΑTV βασίζεται πάνω σε τέσσερις τεράστιους τροχούς χαμηλής πίεσης, το πλαίσιο είναι σωληνωτό, ενώ το χοντρό ατσάλινο έλασμα που το καλύπτει δημιουργεί ουσιαστικά μια μπανιέρα, η οποία εξασφαλίζει τη δυνατότητα πλεύσης με ταχύτητας έως και 6 km/h. Εδώ οι έντονες ραβδώσεις των τροχών λειτουργούν σαν φτερωτές που το σπρώχνουν προς τα εμπρός, ενώ ο κινητήρας tvn 1.500 cc είναι ο αειθαλής ντίζελ της Kubota που 44 αλογάκια. Ενδιαφέρον έχει η απευθείας μετάδοση σε κάθε τροχό με ατράκτους, ενώ αντί για σοφιστικέ διαφορικά υπάρχουν μερικά γρανάζι και καδένες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!