NEA

Έτσι θα είναι το επόμενο Honda Civic με turbo στα 1.000 κ.εκ.

Honda-Civic_Hatchback_Concept_2016_1000 (1)

Οι φωτογραφίες μπορεί να δείχνουν ένα πρωτότυπο μοντέλο, το οποίο όμως δεν θα απέχει και πολύ από το Civic παραγωγής που θα κυκλοφορήσει σε περίπου ένα χρόνο…

Στην Γενεύη η Honda επιβεβαίωσε και επίσημα τα όσα γράφαμε και πως η να γενιά Civic θα αποτελέσει το πρώτο Honda στην Ευρώπη που θα «φορέσει» το νέο 3-κύλινδρο των 1.000 κ.εκ. (πιθανότατα με 130 ίππους και 200 Nm ροπής), καθώς και τον επίσης turbo 4-κύλινδρο στα 1.500 κ.εκ. (εδώ με 175 ίππους). Την γκάμα των κινητήρων θα συμπληρώσει ο εξαιρετικός 1.6 i-DTEC, που στο νέο Civic θα παρουσιασθεί αναβαθμισμένος και πέρα από την έκδοση με τα 120 άλογα, θα τον δούμε και στην ισχυρότερη με τους δύο στροβιλοσυμπιεστές και με 160 άλογα.

Honda-Civic_Hatchback_Concept_2016_1000 (3)Σχεδιαστικά, τo νέο Civic κινείται στην φόρμα του τωρινού, αλλά με ένα πιο εμφατικό τρόπο και εναρμονισμένο με την πιο σύγχρονη μάσκα των CR-V και HR-V. Στο concept οι αεραγωγοί στην μάσκα είναι αρκετά μεγάλοι, τα μπροστινά τόξα προεξέχουν αρκετά, οι απολήξεις βρίσκονται στο κέντρο, ενώ τα πίσω φώτα προεξέχουν αρκετά και εκτείνονται έως πτέρυγα.

Μία σημαντική λεπτομέρεια είναι πως η 1οη γενιά Civic αναμένεται αρκετά πιο ευρύχωρη από την τωρινή καθώς το μήκος θα είναι αυξημένο κατά 13 εκ. και το πλάτος κατά 3 εκ., σε αντίθεση με το ύψος που θα χαμηλώσει κατά 2 εκ. Φυσικά, όλα αυτά βάσει του concept που παρουσιάζεται στην Γενεύη και που θα διαφοροποιείται σε μικρό βαθμό από το Civic που θα δούμε στους δρόμους. Έως τότε, διαβάστε εδώ για την πρώτη μας οδηγική επαφή με το Honda Civic Type-R!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!