NEA

Το VW Golf GTI Clubsport S κάνει ρεκόρ στο Nurburgring

VW-Golf-FT-Clubsport-S-1

Το Clubsport S είναι το ταχύτερο προσθιοκίνητο μοντέλο παραγωγής στο Nurburgring, ξεπερνώντας την επίδοση του Honda Civic Type-R!

VW-Golf-FT-Clubsport-S-6Το επετειακό -για τα 40 χρόνια του Golf GTI- μοντέλο της VW κατάφερε να σημειώσει χρόνο 7:49,21 στην Πράσινη Κόλαση και είναι το ταχύτερο hatch έναντι των 7:50,63 του μέχρι πρότινος κατόχου του ρεκόρ Honda Civic Type-R. Από πλευράς επιδόσεων, το νέο κορυφαίο GTΙ, το Clubsport S ολοκληρώνει το 0-100 σε 5,8 δλ., έχει τελική στα 265 χλμ./ώρα, ενώ η συνολική παραγωγή του θα φτάσει τις 400 μονάδες.

VW-Golf-FT-Clubsport-S-4Πέρα από την αύξηση ισχύος στα 310 άλογα, οι μηχανικοί της VW μείωσαν το απόβαρο στα 1.360 κιλά, ενώ οι ρυθμίσεις της ανάρτησής και γενικότερα το set-up έγιναν στο Ring με στόχο την κατάρριψη του ρεκόρ (σ.σ. η επίδοση είναι καλύτερη ακόμη και από της BMW M4 των 430 ίππων!). Το ρεκόρ του Golf GTI Clubsport S έγινε από τον οδηγό αγώνων Benny Leuchter πίσω από το τιμόνι του ισχυρότερου προσθιοκίνητου Golf παραγωγής.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!