NEA

Renault Clio RS16 με δίλιτρο μοτέρ και 275 άλογα!

Αν μετά την επίσημη παρουσίασή του στο Μονακό αποφασιστεί να περάσει στην παραγωγή, αυτό θα είναι το ταχύτερο Clio που έχει κατασκευαστεί ποτέ!

2016-Renault Clio RS16 (17)Όπως είχαμε γράψει η Renault Sport αποκάλυψε σήμερα στο Μονακό ένα σπέσιαλ Clio με τον Kevin Magnussen (τον οδηγό της Renault F1) να κάνει ένα μικρό ζέσταμα εν όψει του αγώνα της Κυριακής. Πρόκειται για το Clio RS16 που είναι το ισχυρότερο που έχει υπάρξει ποτέ στα 40 χρόνια κυκλοφορίας του μοντέλου (αν συμπεριλάβουμε και την πορεία του Renault 5), το οποίο για την περίσταση έχει κάτω από το καπό του τον δίλιτρο turbo κινητήρα του Megane RS 275 Trophy-R (το στάνταρ Clio RS έχει 1.600άρη μοτέρ).

2016-Renault Clio RS16 (13)Η ισχύς φτάνει τα 275 άλογα και η ροπή τα 360 Nm και σίγουρα οι Γάλλοι γλυκοκοιτάζουν την παραγωγή του εν λόγω μοντέλου που θα συνεχίσει την παράδοση του κεντρομήχανου Renault R5 Turbo και το Clio V6. Αναμφίβολα, το Clio RS16 θα έχει καλύτερες επιδόσεις από το βαρύτερο Megane, αν και η γαλλική μάρκα δεν ανακοινώνει τις επιδόσεις.

2016-Renault Clio RS16 (16)Τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ έρχονται και αυτά από το Trophy-R, ενισχυμένο είναι και το σύστημα πέδησης με δίσκους 350 χλστ., ο πίσω άξονας έρχεται κουτί από το αγωνιστικό R3T Clio, ενώ υπάρχουν τροχοί 19 ιντσών. Το Clio RS16 έχει και επετειακό χαρακτήρα αφού όπως είπαμε το Clio κλείνει τα 40 του χρόνια, ενώ ενδιαφέρον θα έχει αν η πιθανή έκδοση παραγωγής θα μπορέσει να «χτυπήσει» το ρεκόρ του VW Golf GTI Clubsport S στο Nürburgring.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!