NEA

Με τούρμπο 1.000άρη κινητήρα το νέο Kia Rio

2017-new-Kia-Rio (4)

Δυναμικό παρόν θα δώσει η κορεατική εταιρία στο Παρίσι μιας και θα παρουσιάσει επίσημα και για πρώτη φορά το ολοκαίνουργιο Rio…

Σχεδιαστικά η νέα γενιά Kia Rio διατηρεί ως ένα μεγάλο βαθμό το καλούπι του τωρινού μοντέλου και το εκμοντερνίζει με νέα φωτιστικά σώματα, πιο κομψή μάσκα και πίσω μέρος με πιο μαζεμένο πρόβολο. Δίχως να φέρνει την… επανάσταση το νέο Rio δείχνει συμπαθητικό, ενώ αναμένεται ελαφρώς πιο ευρύχωρο μιας και το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 10 χλστ. (συνολικό στα 2,580 μέτρα), το μήκος κατά 15 χλστ., το πλάτος κατά 5 χλστ. και σε αντίθεση με το ύψος που έχει μειωθεί κατά 5 χλστ.

2017-kia-rio-7Ριζικά ανανεωμένο φαίνεται να είναι και το εσωτερικό όπου η κεντρική οθόνη αφής βρίσκεται ψηλότερα και ο πίνακας οργάνων είναι πιο επίπεδος παραπέμποντας στο Hyundai i20. Γενικότερα υπάρχουν λιγότεροι διακόπτες αφού τις περισσότερες λειτουργίες τις συγκεντρώνει πλέον η touch-screen με πλήρη υποστήριξη διασύνδεσης smartphone.

Η γκάμα των κινητήρων δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, αλλά μαζί με τους κινητήρες βενζίνης στα 1.400 κ.εκ. και τον ντίζελ στα 1.000 κ.εκ., θα κάνει ντεμπούτο και ο νέος 1.000άρης 3-κύλινδρος βενζινοκινητήρας που έχουμε δει ήδη στο Kia cee’d. Αργότερα θα υπάρξει και τούρμπο 4-κύλινδρη έκδοση στα 1.400 κ.εκ. που θα φορά το Rio GT για να αντιμετωπίσει μοντέλα όπως το Ford Fiesta ST. Η παραγωγή θα ξεκινήσει μετά το ντεμπούτο στο Παρίσι (29/9) και η διάθεση του νέο Kia Rio στην Ελλάδα εκτιμάται από το νέο έτος.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!