NEA

H τεχνολογία της Ferrari 488 GTB [vid]

Καλό είναι όταν διαβάζεις μία τεχνική ανάλυση και ακόμη καλύτερο όταν αυτή απεικονίζεται σε δύο πολύ όμορφα βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα η ιταλική φίρμα…

Ferrari 488 GTB Vehicle Dynamics - All changes have been savedΑπό την εποχή της 288 GTO και της F40 μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια, αλλά ακόμη και έτσι η υπερτροφοδότηση για την Ferrari ήρθε για να μείνει! Έτσι, με πρώτο σύγχρονο turbo μοντέλο την California T, ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η Ferrari 488 GTB με τον twin-turbo V8 των 3.902 κ.εκ. που αποδίδει 680 άλογα και 760 Nm ροπής. Σχετικά με τις επιδόσεις, το 0-100 πετυχαίνεται σε 3,0 δλ. με τελική στα 330 χλμ./ώρα. Ενδιαφέρον είναι πως η ανταπόκριση του κινητήρα στις 2.000 σ.α.λ. δεν ξεπερνά τα 0,8 δλ., ενώ το CO2 είναι στα 260 γρ./χλμ.

SMS==> Η Ferrari ανακαλύπτει το τούρμπο!

* Όταν αναφέρεται κάποιος σε V διάταξης κινητήρες και σε μοίρες κάνει λόγο για την περιεχόμενη γωνία ανάμεσα στα δύο σκέλη κυλίνδρων (η οποία στους V8 είναι η ιδανική στις 90 μοίρες). Ωστόσο, υπάρχει και μια σημαντική παράμετρος όσον αφορά στον στροφαλοφόρο και τις θέσεις των κομβίων που αρθρώνονται οι διωστήρες πάνω σε αυτόν. Έτσι, όταν τα κομβία σχηματίζουν ορθή γωνία (90 μοίρες) μιλάμε για έναν διαγώνιο V8 (cross-plane) ενώ όταν τα κομβία βρίσκονται απέναντι το ένα με το άλλο (σχηματίζοντας γωνία 180 μοιρών) τότε έχουμε ένα επίπεδο V8 (flat-plane).flat plane - cross plane V8 engine
Οι περισσότεροι V8 είναι διαγώνιοι και χαρακτηρίζονται από τον πιο γεμάτο ήχο τους και το βαρύτερο στροφαλοφόρο με κάπως αργό αλλά ροπάτο στροφάρισμα χαμηλά. Η Ferrari είναι ένας από τους ελάχιστους κατασκευαστές που χρησιμοποιούν επίπεδους flat-plane V8 με κύριο χαρακτηριστικό τον ξερό ήχο που βγάζουν και την μεγάλη ροπή στις υψηλές στροφές.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!