NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκάλυψη για το ευρωπαϊκό Honda Civic [vid]

honda-civic

Τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Civic αποκάλυψε η Honda, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα στη διεθνή έκθεση της Γενεύης…

Όπως φαίνεται, η ιαπωνική εταιρία ξέρει να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον γύρω από το νέο της μικρομεσαίο μοντέλο. Μετά από την αποκάλυψη του αμερικάνικων προδιαγραφών Civic, τον προηγούμενο μήνα, καθώς και από ένα teaser που ενημέρωνε ότι το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί αυτό το μήνα στο Παρίσι και όχι το 2017 στην Γενεύη, όπως αρχικά πιστευόταν, ήρθε η ώρα να δώσει τις πρώτες εικόνες του Ευρωπαϊκού Civic.

honda-civic-2Μεγαλύτερο σε μήκος κατά 13 εκατοστά, σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, αλλά 16 κιλά ελαφρύτερο και με ένα νέο πλαίσιο, κατά 52% πιο άκαμπτο, το 10ης γενιάς Civic δείχνει πιο δυναμικό από ποτέ. Χάρη στο επιμηκυσμένο κατά 3 εκατοστά μεταξόνιο, προσφέρει καλύτερους χώρους στην καμπίνα των επιβατών, διατηρώντας τα –εξαιρετικά σε χωρητικότητα- 478 λίτρα του χώρου αποσκευών. Πλέον τα “Magic Seats” πίσω έχουν αντικατασταθεί από ένα συμβατικό κάθισμα, με αναδίπλωση της πλάτης κατά 60:40%.

honda-civic-3Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει μία έγχρωμη οθόνη αφής, 7 ιντσών, η οποία θα προσφέρει τόσο το Apple CarPlay, όσο και το Android Auto. Το σύστημα πλοήγησης είναι της Garmin, με 5 χρόνια δωρεάν ενημερώσεις χαρτών, ενώ ο ιδιοκτήτης μπορεί να επιλέξει μεταξύ τριών ηχοσυστημάτων, ενός απλού με 4 ηχεία, μίας μονάδας 160 Watt με 8 ηχεία και μίας μονάδας 180 Watt με 11 ηχεία. Αναφορικά με τον εξοπλισμό ενεργητικής ασφαλείας θα περιλαμβάνει ένα νέο adaptive cruise control, σύστημα ελέγχου λωρίδας, προειδοποίησης σύγκρουσης, ελέγχου τυφλών σημείων, καθώς και αυτόματου φρεναρίσματος σε περίπτωση που ο οδηγός δεν αντιδράσει έγκαιρα σε κάποιο εμπόδιο στο δρόμο.

honda-civic-4Σε ο,τι αφορά στους κινητήρες, πέρα από τον turbo των 1.5 λίτρων και 182 ίππων θα διατεθεί και με το νέο, τρικύλινδρο μοτέρ του ενός λίτρου (1.000 κ.εκ.) και 129 ίππων. Αυτό θα συνεργάζεται τόσο με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, όσο και με ένα CVT. Από Diesel αναμένουμε μία εξελιγμένη εκδοχή του υπάρχοντος 1.6, με μεγαλύτερη ιπποδύναμη -άνω των 120 ίππων- και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων. Άμεσα δεν θα υπάρξει υβριδική έκδοση, η πλατφόρμα όμως στην οποία βασίζεται είναι ικανή να δεχτεί τέτοιου είδους τεχνολογίες. Όσο για την κορυφαία έκδοση Type-R, το πιο πιθανό είναι να διατηρήσει το ίδιο σύνολο με το σημερινό μοντέλο, χωρίς όμως αυτό να είναι δεδομένο.

Το νέο Honda Civic θα κυκλοφορήσει σε περισσότερες από 70 χώρες σε ολόκληρο τον πλανήτη. Πέρα από την πεντάπορτη εκδοχή του, από τη νέα χρονιά θα παρουσιαστεί, σε ορισμένες αγορές, μία έκδοση sedan, ενώ αργότερα θα συμπληρωθεί η γκάμα των αμαξωμάτων με το Civic Tourer.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!