NEA

H DS στο σαλόνι του Παρισιού

DS-PARIS (1)

Στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, η DS Automobiles, η μάρκα πολυτελείας της Citroen, θα προσφέρει στους επισκέπτες ένα μοναδικό ταξίδι στην παγκόσμια πρεμιέρα της εμπειρίας «ONLY YOU» – μια αποκλειστική συλλογή υπηρεσιών της DS.

Base de donnée : Astuce ProductionsΕπίσης, θα παρουσιαστεί το DS 5 Commande Spéciale, το οποίο είναι βασισμένο στη συνεργασία του Thierry Métroz, Διευθυντή Σχεδίασης της DS Automobiles και ενός πελάτη, της κα L και αναμένεται να τραβήξει τα βλέμματα των επισκεπτών, όπως δήλωσε ο Yves Bonnefont, Διευθύνων Σύμβουλος της DS Automobiles.

Η επίσκεψη ξεκινά από την προέλευση της μάρκας, οδηγώντας στα χνάρια της εξαιρετικής πολιτιστικής κληρονομιάς της, που είναι η πηγή της μεγάλης έμπνευσης της Avant-Garde. Πράγματι, η DS και η SM θα παραμείνουν ως δύο θρυλικά αυτοκίνητα στην ιστορία του 20ού αιώνα της αυτοκίνησης.

Base de donnée : Astuce ProductionsΗ έκθεση φωτογραφιών περιλαμβάνει το «Hippopotame» του 1949, το οποίο αντιπροσωπεύει ένα κομμάτι της ιστορίας που παραπέμπει στην περίοδο ακμής αυτών των μοντέλων, τόσο όσον αφορά στη σχεδίασή τους και στις προηγμένες τεχνολογίες για την εποχή. Έτσι σε λίγα λεπτά οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν για τα 60 χρόνια ιστορίας της μάρκας.

Παράλληλα έχοντας την εμπειρία του savoir-faire και μια σειρά από συνεργασίες, η DS Automobiles θα παρουσιάσει σε παγκόσμια πρεμιέρα το DS Commandes SPECIALES (κατά παραγγελία εξατομίκευση DS). Η πρωτοβουλία αυτή βασίζεται στην ιστορία της DS και απηχεί το savoir-faire των μεγαλύτερων γαλλικών οίκων μόδας.

DS-PARIS (2)Η DS Automobiles θα παρουσιάζει και την πρώτη παραγγελία αυτοκινήτου με τη μορφή του DS 5 Commande Spéciale. Αυτή είναι μια ιστορία που ξεκινά με την επιθυμία. Μια επιθυμία που ένας πελάτης DS 5 η «κα L» και έκανε πράξη ο Διευθυντής Σχεδίασης της DS Automobiles Thierry Métroz. Το φάσμα των δυνατοτήτων που έχει ένα αυτοκίνητο DS είναι σχεδόν ατελείωτο: οι πελάτες μπορούν να αλλάξουν όλη την ατμόσφαιρα του DS τους, από την επιλογή των δερμάτων για τα καθίσματα και στο ταμπλό. Δουλεύοντας με έναν σχεδιαστή, οι πελάτες θα είναι επίσης σε θέση να δημιουργήσουν το δικό τους χρώμα για το αμάξωμα.

Οι μηχανικοί της DS Performance με τη σειρά τους θα παρουσιάσουν το DSV-02, ένα 100% ηλεκτρικό μονοθέσιο με το οποίο η μάρκα θα μετέχει στη φετινή σαιζόν της Formula E.

DS-PARIS (1)Ηλεκτρικό είναι και το DS E-TENSE concept, ένα διθέσιο αυτοκίνητο με σπορ καταβολές, το κέντρο βάρους του οποίου έχει κρατηθεί χαμηλά για την καλύτερη οδηγική συμπεριφορά. Για το εσωτερικό του χρειάστηκαν 800 ώρες σχεδίασης και ελέγχου για να καταλήξει τελικά να εφαρμοστεί στην καμπίνα του πρωτότυπου αυτοκινήτου, το κέντρο πολυμέσων του οποίου αποτελείται από μία οθόνη 10 ιντσών και ένα σύνολο ηχείων (9) Focal 640W.

H εντυπωσιακή του εμφάνιση συμβαδίζει με τους 408 ίππους και τα 516 Nm του κινητήρα του, που εξασφαλίζει ένα 0-100 σε 4,5 δεύτερα και μια τελική 250 χλμ./ ώρα. Η μπαταρία ιόντων λιθίου αποθηκεύει αρκετή ενέργεια για μια αυτονομία 360 χιλιομέτρων στην πόλη και 310 σε μικτό κύκλο.

Τέλος το Only You είναι μια σειρά από μοναδικές εμπειρίες που παρέχει η DS, όπως DS AT YOUR SERVICE, DS VALET, DS ASSISTANCE, DS RENT, CLUB DS PRIVILEGE, MyDS.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button