ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η HELLA παρουσίασε νέα σειρά φώτων για επαγγελματικά οχήματα

hella lights (1)

Η ΗELLA, ειδικός στον φωτισμό και τα ηλεκτρονικά, ανέπτυξε τη νέα σειρά φώτων Shapeline για επαγγελματικά οχήματα…

Η εταιρία παρουσίασε τη νέα σειρά στην IAA, την διεθνή έκθεση επαγγελματικών οχημάτων στο Αννόβερο που πραγματοποιήθηκε από 22 έως 29 Σεπτεμβρίου. Με το σύνθημα «Think modular», η HELLA παρουσίασε λύσεις που επιτρέπουν στους κατασκευαστές να συνδυάσουν συστήματα φωτισμού σε ένα αρθρωτό σύστημα έτσι ώστε να ανταποκρίνονται με ευελιξία στις προκλήσεις.

Η νέα σειρά Shapeline έχει αρθρωτό σχεδιασμό. Πίσω φώτα, φώτα φρένων, δείκτες κατεύθυνσης και θέσης είναι διαθέσιμα σε πολλά διαφορετικά σχέδια και μπορούν να συνδυαστούν. Αυτό επιτρέπει στους κατασκευαστές εμπορικών οχημάτων να δώσουν σε μικρές ή μεγάλες σειρές οχημάτων μια ξεχωριστή εμφάνιση. Ένα μεγάλο όφελος σε αυτές τις σειρές φωτισμού είναι το γεγονός ότι είναι συμβατό για πολλαπλές τάσεις, κάτι που τα καθιστά κατάλληλα για συστήματα 12 και 24 volt.

Η σειρά Shapeline είναι διαθέσιμη σε δυο διαφορετικές σχεδιαστικές σειρές: την κλασική ίσια-γραμμή Tech design και τον δυναμικό καμπυλωτό σχεδιασμό Style design. Και στις δυο παραλλαγές, οι εσωτερικοί και εξωτερικοί φακοί παρέχουν ομοιογενή εμφάνιση κατά την ενεργοποίηση και απενεργοποίησή τους.

Η HELLA έχει αναπτύξει έναν online διαμορφωτή για τη νέα σειρά. Ο διαμορφωτής επιτρέπει σε σχεδιαστές και κατασκευαστές να πειραματιστούν με το φωτισμό του οχήματός τους και να διαμορφώσουν τον δικό τους σχεδιασμό για τον μπροστινό, πλαϊνό και πίσω φωτισμό με ένα κλικ. Αφού επιλέξουν το όχημα, τότε διαφορετικές μονάδες LED μπορούν να τοποθετηθούν μεμονωμένα στην προτιμώμενη θέση πάνω στο όχημα. Ο διαμορφωτής λαμβάνει αυτόματα υπόψη του, είτε τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς ECE R48 είτε αντίστοιχα τους Αμερικάνικους SAE. Τέλος, οι χρήστες μπορούν να μεταφορτώσουν την επιλεγμένη διαμόρφωση του οχήματος ως αρχείο PDF.

Στο περίπτερο της έκθεσης ΙΑΑ, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να σχεδιάσουν το όχημα τους ζωντανά μέσω μιας οθόνης αφής και να ανακαλύψουν διαφορετικές λύσεις φωτισμού σε διάφορα οχήματα, φορώντας γυαλιά εικονικής πραγματικότητας.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!