NEA

H Volvo παρέδωσε το πρώτο αυτόνομο XC90 σε μια οικογένεια στην Σουηδία

volvo-xc90-drive-me-detroit-2017

Σε μία κίνηση εντυπωσιασμού η Volvo διαθέτει ένα πλήρως αυτόνομο XC90 που θα κινείται σε κανονικές συνθήκες και σε πραγματικούς δρόμους στην Σουηδία…

volvo-familyΣυγκεκριμένα, η οικογένεια Hain θα συμμετάσχει σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα με στόχο να συγκεντρωθούν στοιχεία για το πως ο οδηγός αντιλαμβάνεται την αυτόνομη οδήγηση. Η αυτόνομη τεχνολογία με την οποία εφοδιάζεται το συγκεκριμένο XC90 αποτελεί μία εξελιγμένη εκδοχή του ημιαυτόνομου Pilot Assist (εδώ με περισσότερες κάμερες, καθώς και με ένα ραντάρ τύπου LIDAR ή Light Detection and Ranging στο εμπρός μέρος) ώστε να κινείται εντελώς στον αυτόματο (και δίχως ο οδηγός να έχει τα χέρια του πάνω στην στεφάνη για λόγους ασφαλείας, όπως στο S90 της δοκιμής μας).

Η Volvo είναι από τις πρώτες εταιρίες που ασχολήθηκαν με την αυτόνομη κίνηση και οδήγηση και στο πρόγραμμα «Drive Me Project» συμμετέχουν και άλλοι κατασκευαστές με στόχο την εξέλιξη ενός πλήρως αυτοματοποιημένου συστήματος οδήγησης μέχρι το 2021. Το πρόγραμμα αυτό σχεδιάζει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να υπάρχουν πάνω από 100 αυτόνομα οχήματα σε λειτουργία σε πόλεις όπως το Γκέτεμποργκ, το Λονδίνο αλλά και στην Κίνα, έτσι ώστε να συγκεντρωθούν δεδομένα από πραγματικές συνθήκες οδήγησης.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!