NEA

Στα 1.500 κ.εκ. και 275 άλογα το νέο Ford Focus ST!

Του χρόνου η Ford θα παρουσιάσει το νέο Focus ST και κάτω από το καπό του θα έχει έναν high-tech 1.500άρη τούρμπο 4-κύλινδρο, σύμφωνα με το βρετανικό Autocar…

Η ανάγκη για εναρμόνιση με τις νέες προδιαγραφές εκπομπής ρύπων επέβαλε στην ουσία το downsizing από τα 2.000 κ.εκ. που είναι σήμερα ο κινητήρα του ST, ενώ προκειμένου να επιτευχθεί η απόδοση των έως και 275 ίππων θα υιοθετηθούν πιθανότατα turbo μεταβλητής γεωμετρίας (όπως στο νέο 1.5 TSI της VW), άμεσος ψεκασμός αλλά και απομόνωση κυλίνδρων για χάρη της οικονομίας.

Φυσικά το ST θα διαφοροποιείται και αισθητικά από τα πιο ταπεινά Focus της νέας γενιάς, που θα βασίζονται στην εξελιγμένη έκδοση του πλαισίου C2, για το σχεδιασμό του οποίου έχει ληφθεί υπόψη και η ανάγκη παρουσίας ενός ρεζερβουάρ για το AdBlue. Του προσθέτου ουρίας για τους πετρελαιοκινητήρες, μιας και η Ford και σε αντίθεση με ότι λένε και γράφουν λογής λογής «ειδικοί» στη χώρα μας θα εξακολουθεί να ποντάρει στους diesel, ακόμη και για την έκδοση ST.

SMS==> Διαβάστε εδώ την δοκιμή του Ford Focus ST και του Ford Focus ST Diesel.

Η βάση για τα σύνολα βενζίνης θα είναι ο 3-κύλινδρος EcoBoost των 1.000 κυβικών, που θα είναι διαθέσιμος σε 3 εκδόσεις ισχύος με 100, 125 και 140 ίππους. Από κει και πέρα θα υπάρχει ένας μεγαλύτερος και ολοκαίνουργιος EcoBoost 1.200 κ.εκ. και βέβαια οι λιγότερο ισχυρές, σε σχέση με αυτήν του ST, εκδόσεις του 1.500 κ.εκ.

Από πλευράς διαστάσεων το νέο Ford Focus θα πλησιάσει αλλά δεν θα ξεπεράσει τα 4,40 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο θα αυξηθεί κατά 50 χιλιοστά για ακόμα καλύτερους χώρους. Παράλληλα, ακριβώς όπως και στη νέα γενιά του Fiesta, θα δοθεί έμφαση στη συνολική ποιοτική αναβάθμιση του εσωτερικού.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!