ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνέχεια στο σκάνδαλο ρύπων από την Audi

Η Γερμανική κυβέρνηση κατηγορεί πλέον την Audi για παραβάσεις εκπομπών ρύπων και στα κορυφαία μοντέλα της, για πρώτη φορά επί Γερμανικού εδάφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γερμανικό υπουργείο μεταφορών ζήτησε από το τμήμα πολυτελών αυτοκινήτων του ομίλου VW να ανακαλέσει 24.000 οχήματα Audi A7 και Α8, τα οποία κατασκευάστηκαν το διάστημα από 2009 έως και 2013 και πωλήθηκαν τα μισά στη Γερμανία και τα άλλα μισά σε αγορές άλλων χωρών. Εκπρόσωπος του υπουργείου ανέφερε ότι ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου VW, Matthias Mueller, κλήθηκε την Πέμπτη στο Βερολίνο για εξηγήσεις.

Σύμφωνα με την καταγγελία του υπουργείου, τα οχήματα που παρουσιάζουν το πρόβλημα είναι προδιαγραφών euro 5 και εκπέμπουν διπλάσια ποσότητα οξειδίων το αζώτου από την ανώτατη επιτρεπτή, όταν το τιμόνι γυρίζει περισσότερες από 15 μοίρες. Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η πρώτη φορά που εμπλέκεται και η ναυαρχίδα της Audi, A8 στο σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων.

Το γερμανικό υπουργείο έδωσε προθεσμία μέχρι τις 12 Ιουνίου στην εταιρία, να καταλήξει σε ένα αρχικό σχέδιο για την επιδιόρθωση αυτού του προβλήματος. Αντίστοιχα, η Audi εξέδωσε ανάκληση για το σύνολο των 24.000 μοντέλων και φιλοδοξεί να ξεκινήσει εντός του Ιουλίου με την αναβάθμιση του λογισμικού των κινητήρων τους. Μία εσωτερική πάντως πηγή ανέφερε ότι το πρόβλημα εστιάζεται στη συνεργασία των συστημάτων ελέγχου του κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων και υπάρχει ήδη μία πρόταση για την επίλυση του όλου θέματος.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!