SMSΑΓΩΝΕΣ

GP Καναδά: Νικητής στο χαλαρό και δίχως αντίπαλο ο Lewis Hamilton!

O Hamilton δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα, ενώ και ο Valteri Βottas κινήθηκε στρωτά και εξασφάλισε την δεύτερη θέση και πρόσθεση αρκετούς πολύτιμους βαθμούς στον λογαριασμό της Mercedes.

Εύκολο 1-2 για τη Mercedes με τους Hamilton-Bottas στο Μόντρεαλ. Με τον Vettel εκτός μάχης από νωρίς και τον Verstappen να εγκαταλείπει στην αρχή του 11ου γύρου τα δύο ασημί βέλη (και κυρίως εκείνο του Hamilton) έμειναν χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο και κατέκτησαν άνετα τις δύο πρώτες θέσεις του podium, αφήνοντας στην τρίτη θέση την Red Bull του Ricciardo. Ο Vettel ανέκαμψε εντυπωσιακά για να τερματίσει 4ος μπροστά από τις δύο Force India, με τον Raikkonen να ακολουθεί αντιμετωπίζοντας προβλήματα με τα φρένα του. Οι Hulkenberg, Strohl (πρώτοι βαθμοί της καριέρας του) και Grosjean συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Με τη θερμοκρασία οδοστρώματος στους 47°C και τον αέρα να αυξομειώνεται σε ένταση και διεύθυνση τα μονοθέσια πήραν τη θέση τους στη γραμμή εκκίνησης. Οι Hamilton και Vettel ξεκίνησαν καλά (με τον Γερμανό να ξεκινάει ελαφρώς καλύτερα) και κατευθύνθηκαν μαζί σχεδόν στην είσοδο της στροφής 1. Ο Hamilton τοποθέτησε έξυπνα τη Mercedes στη μέση της πίστας και προς την εσωτερική, αναγκάζοντας τον Vettel να σηκώσει το πόδι και να ανοίξει την τροχιά του.

Την καθυστέρηση αυτή εκμεταλλεύτηκε ο  Bottas για πάρει την εσωτερική της Ferrari αλλά και ο Verstappen που βρέθηκε στην εξωτερική. Ο Ολλανδός έκανε άλλη μια από τις εκπληκτικές του εκκινήσεις  υποσκελίζοντας άμεσα τον Raikkonen, ώστε 350 μέτρα παρακάτω είχαμε ένα déjà vu της πρώτης στροφής του Ισπανικού Grand Prix. Τρία μονοθέσια να προσπαθούν να στρίψουν μαζί στην πρώτη στροφή του αγώνα. Η μόνη διαφορά ήταν ότι η Ferrari που βρέθηκε ανάμεσα σε Bottas και Verstappen ήταν του Vettel.

Ο Bottas δεν έκανε το λάθος να φρενάρει πολύ νωρίς όπως στη Βαρκελώνη και ο Verstappen βλέποντας τον Vettel να αφήνει χώρο από την εξωτερική έσπευσε να τον κατοχυρώσει περνώντας πριν τη στροφή 2 ακόμη και τον Bottas για να βρεθεί στη δεύτερη θέση. Παράπλευρη απώλεια της κίνησης του Ολλανδού (όπως θα φαινόταν λίγο αργότερα) ήταν η εμπρός πτέρυγα του Vettel.

Τα απρόοπτα της εκκίνησης δεν είχαν τελειώσει. Μετά το πρώτο hairpin ο Sainz (που είχε συνολικά ένα άσχημο τριήμερο) θα έκλεινε επικίνδυνα τον Grosjean στην καμπή που οδηγεί στο πρώτο σικέιν. Η Haas ακούμπησε στιγμιαία εκτός και στην προσπάθεια του να διορθώσει το γλίστρημα ο Grosjean θα ακουμπούσε την Toro Rosso στον πίσω άξονα. Το μονοθέσιο του Sainz έκανε τετ-α-κε κατευθυνόμενο ανάποδα προς την είσοδο της στροφής 3 όπου και μάζεψε τη Williams του Massa για να εγκαταλείψουν και οι δύο επί τόπου.

Στην πίστα βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας για να αποχωρήσει στο τέλος του 3ου γύρου. Με τη επανεκκίνηση έγινε αμέσως φανερή η ζημιά στην SF70H του Vettel καθώς αποκολλήθηκε κομμάτι του δεξιού μέρους της εμπρός πτέρυγας. Έτσι ο Γερμανός αναγκάστηκε να σταματήσει στο τέλος του 4ου γύρου για αλλαγή πτέρυγας ξεχνώντας τις όποιες ελπίδες είχε για νίκη. Επιπλέον ο Raikkonen είχε χάσει την τέταρτη θέση από τον Perez κατά την επανεκκίνηση. Στην κορυφή ο Hamilton είχε αρχίσει να πετυχαίνει ταχύτερους γύρους με τον Verstappen να μην μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό του. Ο αγώνας του οδηγού της Red Bull θα τερματιζόταν στον εντέκατο γύρο, μάλλον από βλάβη στο ES της μονάδος ισχύος της Renault.

Ο Raikkonen σταμάτησε στον 16ο γύρο προσπαθώντας να επιτύχει το undercut στον Perez. Η Force India θα έφερνε τον Μεξικανό μέσα 2 γύρους αργότερα ενώ ένα γύρο πριν είχε σταματήσει και ο Ricciardo. Όλα αυτά είχαν προβιβάσει τον Ocon στην 3η θέση η οποία έγινε δεύτερη μετά τη στάση του Bottas (αυτός κι ο Ricciardo έβαλαν τη soft γόμα)  στον 22ο γύρο. Ο νεαρός Γάλλος έκανε καταπληκτικό αγώνα κρατώντας τα ultra soft για 32 γύρους και πετυχαίνοντας πολλές φορές γύρους που δεν απείχαν πολύ από του Hamilton στο πρώτο stint.

Στο τέλος του αγώνα, με τις δύο Force India να κινούνται σε σχηματισμό πίσω από τον Ricciardo η ομάδα δεν έδωσε σαφή εντολή στον Perez να τον αφήσει να επιτεθεί εκείνος (μιας και τα λάστιχα του ήταν πιο φρέσκα). Αυτό οδήγησε τους δύο οδηγούς σε εσωτερική μάχη από την οποίαν βγήκαν κερδισμένοι οι Ricciardo (που εξασφάλισε την τρίτη θέση) και Vettel. Ο Γερμανός ανέκαμψε εκπληκτικά από την 18η θέση που βρέθηκε στον 7ο γύρο για να τερματίσει 4ος κάνοντας και δεύτερο pit stop (όπως και ο Raikkonen που αντιμετώπισε προβλήματα με τα φρένα και αναγκάστηκε να υποχωρήσει) πετυχαίνοντας συνεχώς ταχύτερους γύρους και περνώντας τις δύο Force India λίγο πριν το τέλος.

Τίποτε, όμως, από όλα αυτά δεν θα απασχολούσε τον Hamilton. Μετά την εντυπωσιακή του pole χθες, οδήγησε αλάνθαστα, ήταν πρώτος σε κάθε γύρο ενώ στο τέλος πέτυχε και το ταχύτερο πέρασμα πριν πάρει την καρό σημαία για να ολοκληρώσει το Grand Slam σε μια ονειρική εμφάνιση που τον φέρνει 12 βαθμούς πλέον μακριά από τον Vettel.   

Δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα, επόμενος αγώνας στο Μπακού (25 Ιουνίου).

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κωνσταντίνος Ελευθεριάδης

Φανατικός οπαδός της Formula 1 από το 1996. Αγνοεί την έκφραση: Βαρετό Grand Prix!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!