ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέο Nissan Leaf με τεχνολογία ProPILOT [vid]

Δυνατότητες ημιαυτόνομης οδήγησης θα διαθέτει το επόμενο Leaf, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στις 6 Σεπτεμβρίου, στο Τόκιο.

Το σύστημα ProPILOT υπόσχεται να μειώσει τον οδηγικό φόρτο, καθώς θα μπορεί να κινεί αυτόνομα το νέο Leaf, ελέγχοντας το γκάζι, το φρένο και το σύστημα διεύθυνσης, για όσο διάστημα το όχημα κινείται στην ίδια λωρίδα, στο εθνικό οδικό δίκτυο. Η συγκεκριμένη τεχνολογία διατίθεται ήδη στο Nissan Serena και εισήχθη πρόσφατα και στο Nissan X-Trail, στην Ιαπωνία. Την άνοιξη του 2018 η Nissan θα ενσωματώσει το ProPILOT και στο νέο Qashqai, στην Ευρώπη.

Ο στόχος της Nissan είναι μέσα στα επόμενα χρόνια να αναπτύξει περαιτέρω τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, έτσι ώστε τα μοντέλα της να μπορούν να μετακινούνται μόνα τους και στις διασταυρώσεις των πόλεων. Το σύστημα ProPILOT αποτελεί μέρος του Nissan Intelligent Mobility, του πλάνου της εταιρείας που αφορά στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα οδηγούνται, τροφοδοτούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία. Μάλιστα, ο όμιλος Renault-Nissan σχεδιάζει ήδη και υπηρεσίες ride sharing, κοινής χρήσης οχημάτων, με στόχο να μπορεί να οδηγεί τις εξελίξεις, τα επόμενα χρόνια.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button