ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Interpol αναζητά 5 στελέχη της VW για το Dieselgate

Ακολουθήστε το caroto.gr στο Google News για άμεση ενημέρωση

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν διεθνές ένταλμα σύλληψης για 5 μεγάλα στελέχη, 2 εκ των οποίων executives κάτω από τον πρώην CEO, Martin Winterkorn!

Μία νέα τροπή φαίνεται να παίρνει το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων της Volkswagen, καθώς οι Αμερικάνικες αρχές ζητούν από την Interpol να παρέμβει, συλλαμβάνοντας 5 στελέχη, με τις κατηγορίες της συνομωσίας, της απάτης και της παραβίασης των περιβαλλοντικών νόμων των ΗΠΑ. Η είδηση αυτή δημοσιεύτηκε στην έγκριτη Γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια τοποθέτηση από την πλευρά της εταιρίας.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως τον Φεβρουάριο ένα ακόμα στέλεχος, πρώην διευθυντής της VW, ο Oliver Schmidt, συνελήφθη στο Μαϊάμι, λίγο πριν πετάξει στη Γερμανία. Αυτή τη στιγμή παραμένει σε Αμερικάνικη φυλακή, περιμένοντας τη δίκη του. Σύμφωνα πάντως με το Σύνταγμα της Γερμανίας, οι πολίτες της μπορούν να εκδίδονται μόνο σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή σε διεθνές δικαστήριο. Οπότε η παράδοσή τους στις Αμερικάνικες αρχές είναι μάλλον απίθανη.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.
Back to top button