NEA

Προσφορά περιπολικού Skoda Octavia CNG στην ελληνική αστυνομία

Ακολουθήστε το caroto.gr στο Google News για άμεση ενημέρωση

Η Ελληνική Αστυνομία, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρέλαβε περιπολικό όχημα το οποίο είναι προσφορά των εταιριών Kosmocar Α.Ε. και Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε., με τη συμβολή της «Συμμαχία για την Ελλάδα».

Πρόκειται για όχημα μάρκας ŠKODA Octavia CNG νέας αντιρυπαντικής τεχνολογίας, διπλού καυσίμου (φυσικού αερίου και  βενζίνης), το οποίο διατέθηκε για τις επιχειρησιακές ανάγκες του Α’ Τμήματος Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής.

Επιπλέον, η  Kosmocar Α.Ε. αναλαμβάνει τη συντήρηση του αυτοκινήτου, δωρεάν για τα επόμενα 3 χρόνια, ενώ η ΔΕΠΑ  αναλαμβάνει την τροφοδοσία του οχήματος με φυσικό αέριο, για χρονικό διάστημα 6 μηνών.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, μεταξύ άλλων, επεσήμανε: «Ουδεμία αμφιβολία χωρεί πως οποιαδήποτε Υπηρεσία οιοσδήποτε φορέας, πολλώ δε μάλλον ένας Οργανισμός με την πολυπλοκότητα και τη σπουδαιότητα του έργου και την αδιάλειπτη λειτουργία, όπως η Ελληνική Αστυνομία, εκτός από την επαγγελματική επάρκεια, το ζήλο, τη συνεχή προσπάθεια και ενίοτε την αυτοθυσία του προσωπικού του χρειάζεται, επιπλέον, ορισμένα βασικά εφόδια, για να μπορεί να ανταποκρίνεται με επάρκεια και αποτελεσματικότητα στην σημαντική εθνική και κοινωνική του αποστολή, όπως:

  • τα κατάλληλα μεταφορικά μέσα και τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό
  • την αξιοποίηση των τεχνολογικών εξελίξεων για την ενίσχυση της λειτουργικής και επιχειρησιακής δυναμικής των Υπηρεσιών και την εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής οικονομίας και βεβαίως και πρωτίστως, την κατανόηση, τη συμπόρευση, την υποστήριξη της κοινωνίας

Αυτά τα βασικά εφόδια που προανέφερα, εκφράζονται πρακτικά και αναδεικνύονται συμβολικά σ’ αυτήν εδώ την απολύτως λιτή, πλην όμως μεστή ουσίας και σημασίας, εκδήλωση».

Ο Αντιστράτηγος κ. Τσουβάλας ολοκλήρωσε την ομιλία του αναφέροντας: «Οφείλουμε, λοιπόν, ως στοιχειώδη υποχρέωση απέναντι σ’ αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία, να ευχαριστήσουμε τον Γενικό Διευθυντή της Kosmocar A.E., κ. Στήβεν Σίρτη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑ Α.Ε., κ. Θεόδωρο Κιτσάκο και τον Γενικό Διευθυντή της “Συμμαχία για την Ελλάδα”, κ. Γιώργο Καλούδη, οι οποίοι βρίσκονται εδώ, μαζί μας, να τους εκφράσουμε την ικανοποίηση και την ευγνωμοσύνη μας, καθώς η πρωτοβουλία αυτή αντανακλά στο ηθικό του προσωπικού του Σώματος, ως ένδειξη αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς του και να τους διαβεβαιώσουμε πως η χρήση και η αξιοποίηση του οχήματος που προσφέρουν στην Ελληνική Αστυνομία θα μετατραπεί σε προσφορά προς την κοινωνία και τον πολίτη…».

Στη συνέχεια  ο Γενικός Διευθυντής της Kosmocar Α.Ε., κ. Στήβεν Σίρτης,  αφού ευχαρίστησε τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για το κάλεσμα σε αυτή την πολύ ωραία εκδήλωση υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: «Είναι πολύ δύσκολο το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας,  η καθημερινότητα  βλέπουμε  ότι περνάει πολλές φορές απαρατήρητη, αλλά πράγματι νιώθουμε ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι πάντα δίπλα μας όταν τη χρειαζόμαστε. Μαζί με την ΔΕΠΑ αποφασίσαμε να συμβάλουμε και εμείς  σε αυτό το πολύ δύσκολο έργο, προσφέροντας ένα αυτοκίνητο  νέας αντιρυπαντικής τεχνολογίας  διπλού καυσίμου, γιατί πιστεύουμε  ότι  έτσι θα μειωθούν κατά πολύ  οι δαπάνες  με την καθημερινή χρήση του. Επίσης, η κίνηση αυτή έχει και ένα περιβαλλοντικό χαρακτήρα,  με την έννοια ότι το φυσικό αέριο  εκπέμπει πολύ λιγότερους ρύπους από τα συμβατικά αυτοκίνητα.  Θα ήθελα να πω εκ μέρους της Διοίκησης της Kosmocar στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, ότι εμείς θα είμαστε  πάντα δίπλα σας. Δεν είναι μία ενέργεια πυροτέχνημα, αλλά  εμείς θα είμαστε εδώ και σε μελλοντικές ενέργειες  μαζί σας…».

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών πλακετών από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας στον Γενικό Διευθυντή της Κosmocar Α.Ε., στον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου Α.Ε. και στον Γενικό Διευθυντή της «Συμμαχία για την Ελλάδα». Το όχημα παρέλαβαν συμβολικά,  ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...
Back to top button