ΔΙΑΦΟΡΑ

Έναν αιώνα επαγγελματικά αυτοκίνητα Ford!

Ακολουθήστε το caroto.gr στο Google News για άμεση ενημέρωση

Έχετε ακούσει για το Ford Model T, το θρυλικό αυτοκίνητο που έγινε παγκόσμια επιτυχία. Αλλά τι ξέρετε για το Model TT;

Αν και λιγότερο γνωστό, είχε επίσης μεγάλη επιρροή – ήταν ο προπομπός των μοντέλων van και pickup της σύγχρονης εποχής, συμπεριλαμβανομένου του σημερινού Transit. Έχοντας λανσαριστεί για πρώτη φορά πριν από 100 χρόνια σαν σήμερα, το Model TT ήταν το πρώτο van 1 τόνου της Ford που κατασκευάστηκε.

Οι ιδιοκτήτες μπορούσαν να προσαρμόσουν το πλαίσιο με μία καρότσα, ώστε να μεταφέρουν τα πάντα, από επιστολές μέχρι καύσιμα. Αρχικά λανσαρίστηκε στις ΗΠΑ, αλλά πολλά κατασκευάστηκαν στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στο Manchester, Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Model TT van ήταν μακρύτερο και ισχυρότερο από το Model T, με καμπίνα για τον οδηγό και έναν επιβάτη. Ο κινητήρας έπαιρνε εμπρός με μία μανιβέλα μπροστά. Για πιο ομαλή συμπεριφορά οι πελάτες είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν πίσω ελαστικά με αέρα, αντί για τα συμπαγή που χρησιμοποιούνταν την εποχή εκείνη. Η Ford προσφέρει τώρα τη δημοφιλέστερη γκάμα επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη, με τα Transit, Transit Custom, Transit Connect, Transit Courier και Ranger pickup. *

«Είναι εκπληκτικό, το ότι ενώ κατά κάποιο τρόπο τα σημερινά van είναι πολύ πιο εξελιγμένα από το Model TT, ουσιαστικά, κάνουν την ίδια δουλειά για την οποία σχεδιάστηκαν πριν από 100 χρόνια – αποτελώντας ένα ευέλικτο μέσον για επαγγελματικές μεταφορές» δήλωσε ο Hans Schep, general manager, Commercial Vehicles, της Ford Ευρώπης.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...
Back to top button