NEA

Οι κάρμπον ζάντες της νέας Porsche 911 Turbo Exclusive κοστίζουν όσο ένα «φιεστάκι»! [vid]

Πρόκειται για την πιο ειδική, ισχυρότερη και φυσικά ακριβότερη 911 Turbo παραγωγής που έχει υπάρξει ποτέ. Μόνο οι 20άρες ζάντες της κοστίζουν 15.232 ευρώ!

Εννοείται πως δεν μιλάμε για απλές ζάντες αλλά για σοφιστικέ κατασκευασμένες από ανθρακονήματα αναδεικνύοντας την Porsche ως τον πρώτο κατασκευαστή (υπάρχουν και διάφοροι ανεξάρτητοι προμηθευτές όπως η Vitesse-AuDesssus, το Shelby GT350R, στα σκαριά η VW, η Koenigsegg κ.α.) που προσφέρει τέτοιου είδους τροχούς.

Για να διασφαλιστεί η αξιοπιστία αυτών των τροχών η Porsche λέει πως έκανε για πολλά χρόνια δοκιμές που έφτασαν τα 20 εκατομμύρια χιλιόμετρα, ενώ καθένας (τροχός) είναι κατασκευασμένος από… 18 χιλιόμετρα ανθρακονημάτων (ή περίπου επιφάνειας οκτώ τετραγωνικών μέτρων).

Η διαδικασία κατασκευής είναι πολύπλοκη και περιλαμβάνει την κοπή και συναρμολόγηση πάνω από 200 μεμονωμένων εξαρτημάτων και την κορυφαία ποιότητα carbon fiber στην βιομηχανία. Όπως θα δείτε στο βίντεο υπάρχουν διάφορες φάσεις κατεργασίας με εμποτισμό ρητίνης, διαδικασία σκλήρυνσης σε διαφορετικές θερμοκρασίες, ψήσιμο στο φούρνο, αργή ψύξη, λακάρισμα με βοήθεια λέιζερ κ.α.

Συγκριτικά με συμβατικές ζάντες αλουμινίου οι κάρμπον είναι 20% ελαφρύτερες (ζυγίζουν συνολικά 8,5 κιλά λιγότερα) και 20% πιο ανθεκτικές. Η μείωση της αναρτώμενης μάζας προσφέρει καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά, μεγαλύτερη απορρόφηση των φορτίων, καλύτερη ακρίβεια τιμονιού και ελάχιστα καλύτερες επιδόσεις (μέσω μείωσης βάρους), σύμφωνα με την γερμανική εταιρία.

Κάπως έτσι οι σπέσιαλ ζάντες της 911 Turbo Εxclusive (βγαίνουν σε μία μόνο διάσταση: 9×20’’ μπροστά, 11×20’’ πίσω) θα προσφέρονται προαιρετικά έναντι 15.232 ευρώ (τιμή Γερμανίας). Δεν είναι και λίγα, αλλά αν έχει κάποιος να αποκτήσει ένα τέτοιο πορσικό, χαλάλι του (της)…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!