NEA

Τα μοντέλα της Volvo ιδανική επιλογή για εταιρικούς χρήστες!

 

Πολλά δημοφιλή μοντέλα της Volvo σε πλούσιες εκδόσεις εξοπλισμού αποτελούν την ιδανική επιλογή για στελέχη εταιρειών που πλέον φορολογούνται για το εταιρικό αυτοκίνητό τους σύμφωνα με το πρόσφατο νομοσχέδιο.

Τα τελευταία χρόνια η αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα παρουσιάζει σημαντική άνοδο στον τομέα των εταιρικών πωλήσεων, δείχνοντας τάσεις συγχρονισμού με ό,τι ισχύει εδώ και δεκαετίες στη Δυτική Ευρώπη. Παράλληλα, η νέα νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία ο χρήστης επιβαρύνεται φορολογικά για τη χρήση εταιρικού αυτοκινήτου, έχει αναδείξει τη λιανική τιμή προ φόρων (ΛΤΠΦ) του κάθε μοντέλου σε καθοριστικό παράγοντα για την επιλογή μάρκας και μοντέλου, αφού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το ποσό φόρου που καλείται να πληρώσει ο χρήστης-κάτοχος.

Όπως έχει διαμορφωθεί η αγορά αυτοκινήτου σήμερα, η Volvo παρουσιάζει την καλύτερη συνολικά λύση για τους εταιρικούς χρήστες. Η σουηδική premium μάρκα προσφέρει διάφορα μοντέλα της σε πλούσια επίπεδα εξοπλισμού τα οποία ξεχωρίζουν ανάμεσα στον ανταγωνισμό επιφέροντας την ελάχιστη φορολογική επιβάρυνση για τον χρήστη τους.

Οι πλέον δημοφιλείς κατηγορίες εταιρικών αυτοκινήτων στην ελληνική αγορά είναι αυτές των πεντάθυρων χάτσμπακ και των μεσαίων οικογενειακών. Σε αυτές τις δύο κατηγορίες η Volvo προσφέρει στη μεν πρώτη τα V40 και V40 Cross Country, στη δε δεύτερη τα S60 και V60, καθώς και τις Cross Country εκδόσεις τους.

V40 T3 Auto και V40 Cross Country Τ3 Auto

Με τον κινητήρα 1.498 κ.εκ. ισχύος 152 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο στον βασικό εξοπλισμό, στην έκδοση εξοπλισμού Kinetic, έχουν ΛΤΠΦ κάτω των 17.000 ευρώ, κάτι το οποίο συνεπάγεται φορολογικό συντελεστή 7% κατά τον υπολογισμό της επιπρόσθετης φορολόγησης του χρήστη για το εταιρικό του αυτοκίνητο (φόρος παροχής σε είδος – benefit in kind). Γενικότερα, για ένα τέτοιο μοντέλο, ανάλογα και με τη ΛΤΠΦ, το επιπλέον θεωρητικό εισόδημα για το οποίο θα φορολογηθεί ο χρήστης φτάνει έως τα 1.190 ευρώ/έτος.

Τα παραπάνω μοντέλα αποτελούν μία εξαιρετική πρόταση, καθώς είναι πολύ πλούσια εξοπλισμένα. Εκτός του αυτόματου κιβωτίου, διαθέτουν στον βασικό τους εξοπλισμό το City Safety 2ης γενιάς, το οποίο προσφέρει αυτόματο φρενάρισμα για αποφυγή συγκρούσεων με άλλα οχήματα ή εμπόδια.

Άλλα στοιχεία εξοπλισμού, ενδεικτικά, είναι:
• αερόσακοι οδηγού/συνοδηγού, πλευρικοί, οροφής, γόνατου οδηγού καθώς και ο μοναδικός στην αυτοκινητοβιομηχανία αερόσακος πεζού
• cruise control
• start/stop
• σύστημα κλιματισμού με ηλεκτρονικό έλεγχο θερμοκρασίας
• ηλεκτρικά παράθυρα μπρος/πίσω
• πακέτο εσωτερικού φωτισμού LED
• ηχοσύστημα Performance με έγχρωμη οθόνη 5” και χειριστήρια στο τιμόνι
• ζάντες αλουμινίου με σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών και πολλά άλλα

Αντίστοιχα, στην έκδοση εξοπλισμού Plus Edition για τα V40 T3 Auto και V40 Cross Country Τ3 Auto η ΛΤΠΦ είναι κάτω των 20.000 ευρώ, με τον φορολογικό συντελεστή να διαμορφώνεται στο 14% και το επιπλέον φορολογητέο θεωρητικό εισόδημα για τον χρήστη να είναι έως 2.800 ευρώ/έτος. Εδώ ο εξοπλισμός γίνεται ακόμα πιο πλούσιος, καθώς η Plus Edition περιλαμβάνει επιπλέον της έκδοσης Kinetic προβολείς LED με ενσωματωμένα φώτα ημέρας. ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 8΄΄ TFT υψηλής ανάλυσης, ηχοσύστημα High Performance οκτώ ηχείων με CD player με σύστημα ανοιχτής συνομιλίας Bluetooth, θύρα USB και iPod και έγχρωμη οθόνη 5’’ κ.α.

Αλλά και για τα V40 D2 και V40 Cross Country D2 με τον κινητήρα 1.969 κ.εκ. 120 ίππων, μία εξαιρετικά συμφέρουσα πρόταση για όσους επιλέγουν την πετρελαιοκίνηση, η ΛΤΠΦ είναι κάτω από τα 20.000 ευρώ τόσο για την έκδοση εξοπλισμού Kinetic όσο και για την πιο πλούσια έκδοση Momentum, οπότε ο φορολογικός συντελεστής διαμορφώνεται στο 14% και το επιπλέον φορολογητέο θεωρητικό εισόδημα για τον χρήστη είναι έως 2.800 ευρώ/έτος.

Εδώ ο εξοπλισμός γίνεται ακόμα πιο πλούσιος, καθώς η έκδοση Plus Edition περιλαμβάνει επιπλέον της έκδοσης Kinetic και:
• προβολείς LED με ενσωματωμένα φώτα ημέρας
• ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 8” TFT υψηλής ανάλυσης
• ηχοσύστημα High Performance οκτώ ηχείων με CD player με σύστημα ανοικτής συνομιλίας Bluetooth, θύρα USB και iPod και έγχρωμη οθόνη 5”
• αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω
• ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέφτες με φωτισμό εδάφους
• αισθητήρα βροχής με αυτόματους υαλοκαθαριστήρες και ανίχνευση σήραγγας και πολλά άλλα

Στον ήδη πλούσιο εξοπλισμό της έκδοσης Kinetic, όπως παρουσιάστηκε πιο πάνω, η έκδοση Momentum διαθέτει επιπλέον εκτός άλλων προβολείς LED με ενσωματωμένα φώτα ημέρας, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέφτες με φωτισμό εδάφους κ.α.

Volvo S60 και V60
Αντίστοιχα πλεονεκτήματα ισχύουν και για τα S60 και V60, τα δύο μοντέλα της Volvo στην κατηγορία των μεσαίων οικογενειακών, καθιστώντας τα ιδανική επιλογή για εταιρικούς χρήστες. Συγκεκριμένα, τα S60 T3 Auto και V60 T3 Auto με τον κινητήρα 1.498 κ.εκ. ισχύος 152 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων στο βασικό εξοπλισμό, στην έκδοση εξοπλισμού Livstyl Plus, έχουν ΛΤΠΦ κάτω των 20.000 €, το οποίο συνεπάγεται φορολογικό συντελεστή 14% κατά τον υπολογισμό της επιπρόσθετης φορολόγησης του χρήστη για το εταιρικό του αυτοκίνητο (φορολογητέο θεωρητικό επιπλέον εισόδημα για το χρήστη έως 2.800 € ανά έτος).

Στον ήδη πλούσιο εξοπλισμό της έκδοσης Kinetic, όπως παρουσιάστηκε πιο πάνω, η έκδοση Momentum διαθέτει επιπλέον εκτός άλλων:
• προβολείς LED με ενσωματωμένα φώτα ημέρας
• ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέφτες με φωτισμό εδάφους
• LED φλας
• αισθητήρα βροχής με αυτόματους υαλοκαθαριστήρες και ανίχνευση σήραγγας κλπ.

Συνεχίζοντας, τα S60 D4 Auto και V60 D4 Auto, με τον diesel κινητήρα των 190 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων, επίσης στην έκδοση εξοπλισμού Livstyl Plus, όπως παρουσιάστηκε πιο πάνω, έχουν ΛΤΠΦ κάτω των 25.000 €, με αποτέλεσμα ο φορολογικός συντελεστής χρήσης του εταιρικού αυτοκινήτου να διαμορφώνεται στο 18% ενώ ανάλογα και με τη ΛΤΠΦ το ύψος του φορολογητέου επιπλέον θεωρητικού εισοδήματος για το χρήστη φτάνει έως τα 4.500 €.

Τέλος, στην ίδια κατηγορία φορολογικού συντελεστή (18%) ανήκουν και τα S60 Cross Country D4 Auto και V60 Cross Country D4 Auto στην έκδοση εξοπλισμού Momentum, με ΛΤΠΦ κάτω από τα 25.000 € και το ύψος του επιπλέον θεωρητικού φορολογητέου εισοδήματος να έχει ως μέγιστη τιμή τα 4.500 € (ανάλογα με τη ΛΤΠΦ). Σημειώνεται ότι και αυτά τα μοντέλα διαθέτουν στο βασικό τους εξοπλισμό το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων, ενώ ο εξοπλισμός εκτός του City Safety 2ης γενιάς, το οποίο προσφέρει αυτόματο φρενάρισμα για αποφυγή συγκρούσεων με άλλα οχήματα ή εμπόδια, ενδεικτικά περιλαμβάνει:

 • ανάρτηση cross country με αυξημένη απόσταση από το έδαφος (201 mm)
 • εμπρός και πίσω ποδιές και προστατευτικά πλαϊνά σε ματ ασημί χρώμα
 • αερόσακους οδηγού/συνοδηγού, πλευρικούς, οροφής, γόνατου οδηγού
 • cruise control
 • start/stop
 • φώτα ημέρας LED
 • σύστημα υποβοήθησης σε ανηφόρα
 • αυτόματο διζωνικό σύστημα κλιματισμού
 • ηλεκτρικά παράθυρα μπρος/πίσω
 • πακέτο εσωτερικού φωτισμού LED
 • ηχοσύστημα High Performance οκτώ ηχείων με CD player, σύστημα ανοικτής συνομιλίας Bluetooth, θύρα USB και AUX και έγχρωμη οθόνη 5”
 • σασί dynamic
 • ζάντες αλουμινίου με σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών και πολλά άλλα.

Συγκεντρωτικά, τα μοναδικά πλεονεκτήματα από οικονομοτεχνικής άποψης των μοντέλων της Volvo για εταιρικούς χρήστες, παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί:

ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
(κ.εκ.)
ΕΚΔΟΣΗ ΛΤΠΦ
(€)
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΜΕΓΙΣΤΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ(€)
V40 T3 AUTO
V40 Cross Country T3 AUTO
1.498 Kinetic <17.000 7% 1.190
V40 T3 AUTO
V40 Cross Country T3 AUTO
1.498 Plus Edition <20.000 14% 2.800
V40 T3 AUTO
V40 Cross Country T3 AUTO
1.498 Kinetic
Momentum
<20.000 14% 2.800
S60 T3 AUTO
V60 T3 AUTO
1.498 Livstyl Plus <20.000 14% 2.800
S60 D4 AUTO
V60 D4 AUTO
1.969 Livstyl Plus <25.000 18% 4.500
S60 Cross Country D4 AUTO
V60 Cross Country D4 AUTO
1.969 Momentum <25.000 18% 4.500

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button