NEA

Διαθέσιμο το νέο Jeep Compass από 25.900€

Το νέο Compass κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά με δύο κινητήρες βενζίνης στα 1.400 κ.εκ. και τρεις ντίζελ…

Όπως μπορείτε να δείτε στον παρακάτω πίνακα η βασική έκδοση βενζίνης Sport κοστίζει 25.900 ευρώ. Η αμέσως επόμενη έκδοση Longitude προσδιορίζεται στα 27.600 ευρώ, ενώ η έκδοση Limited με τους 170 ίππους (με αυτόματο κιβώτιο και τετρακίνηση κοστίζει) 36.900 ευρώ. Οι εκδόσεις diesel ξεκινούν από τα 29.700 ευρώ (Longitude) και φθάνουν στα 41.400 ευρώ (Limited 170 ίππων 4X4). Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε τον τιμοκατάλογο και τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Έκδοση Τιμή
1.4 MultiAir2 140 PS Sport €25.900
1.4 MultiAir2 140 PS Longitude €27.600
1.4 MultiAir2 170 PS Limited Auto 4WD €36.900
1.6 MultiJet II 120 PS Longitude €29.700
1.6 MultiJet II 120 PS Limited €31.900
2.0 MultiJet II 140 PS Limited 4WD €37.100
2.0 MultiJet II 170 PS Limited 4WD €41.400

Συγκεκριμένα, το νέο Compass (που είχαμε οδηγήσει στην Πορτογαλία) κυκλοφορεί σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού (Sport, Longitude, Limited και Trailhawk) και σε συνολικά 8 συνδυασμούς κινητήρων με συστήματα μετάδοσης που βασίζονται σε έναν βενζινοκινητήρα, δύο πετρελαιοκινητήρες και δυο κιβώτια σχέσεων. Η βασική έκδοση Sport περιλαμβάνει εκτός των άλλων, σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας με traction control, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανωφέρειες, cruise control, 4 αερόσακους για τα μπροστινά καθίσματα και πλευρικούς αερόσακους τύπου κουρτίνας, καθώς και σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας. Παράλληλα, το καινούργιο Compass εφοδιάζεται με 7 διαφορετικές ζάντες από 16 έως 18 ίντσες ενώ οι χρωματικές επιλογές του αμαξώματος έχουν διευρυνθεί σε 11 επιλογές.

Η εταιρεία δηλώνει την εφαρμογή περισσότερων από 70 χαρακτηριστικών ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, στο νέο Jeep Compass. Μεταξύ άλλων προσφέρονται στον βασικό ή στον προαιρετικό εξοπλισμό τα εξής συστήματα: Προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης (Forward Collision Warning-Plus), σύστημα διατήρησης πορείας (LaneSense Departure Warning-Plus), προειδοποίηση νεκρού σημείου (Blind-spot Monitoring) και παρακολούθηση οπίσθιου χώρου για κάθετη κίνηση (Rear Cross Path detection), κάμερα οπισθοπορείας με ενεργές γραμμές πορείας (ParkView), σύστημα αυτόματης στάθμευσης (Automated Parallel and Perpendicular Park assist), Adaptive Cruise Control, κ.ά. Αξίζει να σημειωθεί πως το Compass διαθέτει κλωβό ασφαλείας, κατασκευασμένο κατά 65% από ατσάλι υψηλής αντοχής.

Στις λίστες του προαιρετικού εξοπλισμού μπορείτε επίσης να βρείτε περισσότερα από 70 αξεσουάρ εξατομίκευσης της εικόνας του Compass που έχουν εξελιχθεί από την εταιρεία Mopar.

Στον τομέα των κινητήρων υπάρχει ο υπερτροφοδοτούμενος MultiAir2 βενζίνης στα 1,4 λίτρα με σύστημα εξοικονόμησης καυσίμου Stop&Start, που αποδίδει 140 ίππους και προσφέρει ροπή 230 Nm. Η συγκεκριμένη έκδοση διατίθεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και κίνηση στους δύο τροχούς. Η τετρακίνητη έκδοση εφοδιάζεται με τον ίδιο κινητήρα που όμως παρουσιάζει απόδοση 170 ίππων και ροπή 250 Nm ενώ διατίθεται μόνο με το εξαιρετικό αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων.

Από την άλλη, οι εκδόσεις diesel περιλαμβάνουν τον γνώριμο MultiJet II 1,6 λίτρων με τους 120 ίππους και τα 320 Nm ροπής για τις 2κίνητες εκδόσεις, και τον 2λιτρο MultiJet II με 140 ή 170 ίππους και το 9άρι αυτόματο κιβώτιο, για τις τετρακίνητες εκδόσεις. Αντιστοίχως και οι κινητήρες diesel διαθέτουν σύστημα Stop&Start.

Όλα τα μοντέλα Compass με τετρακίνηση εξοπλίζονται επίσης με λειτουργία «Lock» που κλειδώνει μόνιμα τη μετάδοση και μπορεί να επιλεγεί από τον εσωτερικό περιστροφικό διακόπτη του Selec-Terrain για ακόμα καλύτερες επιδόσεις σε απαιτητικές συνθήκες off road κίνησης. Η έκδοση Trailhawk προσφέρει αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 2,5 εκατοστά (συνολικά 21,6 εκατ.), ποδιές προστασίας του σασί, κόκκινο οπίσθιο άγκιστρο ρυμούλκησης και διαφορετικούς προφυλακτήρες που έχουν ως αποτέλεσμα αυξημένες γωνίες προσέγγισης φυγής και προσπέλασης, για μεγαλύτερη ελευθερία κίνησης σε εμπόδια.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!