NEA

Επίσημο: Το Koenigsegg Agera RS είναι το ταχύτερο στον κόσμο με 447,19 χλμ./ώρα!

Χαμός έχει γίνει με τα ρεκόρ τελικής ταχύτητας και τα «0-400-0» με τις Bugatti, Hennessey και Koenigsegg να τρώγονται σαν τα κοκόρια για το πιο θα περάσει ψηλότερα τον φράχτη…

Ακόμη και εμείς έχουμε μπερδευτεί, αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Η Bugatti είναι ο βασικός διεκδικητής κάθε ρεκόρ καθώς είναι και αυτό που μπορεί να θεωρηθεί ως μοντέλο παραγωγής με 500 μονάδες. Τον Σεπτέμβριο οι Γάλλοι (Bugatti) ήρθαν με την Chiron να ανακοινώσουν ένα ρεκόρ στα 0-400 και αργότερα στο 0-400-0. Στη συνέχεια ήρθαν οι Σουηδοί (Koenigsegg) για να καταρρίψουν το 0-400-0 και λίγο μετά έχουμε ως διεκδικητές και τους Αμερικανούς (Hennessey) με στόχο την τελική των 483 χλμ./ώρα με το Venom F5.

Προς το παρόν το πιο φρέσκο επίσημο ρεκόρ είναι η τελική του Agera RS που σε δύο περάσματα που έγιναν (στον αυτοκινητόδρομο της Νεβάδα μήκους 11 μιλίων, αφού οι Σουηδοί δεν έχουν πρόσβαση σε πίστες που να δίνουν τόσο υψηλή τελική, όπως η Ehra Lessein της VW) έβγαλε μέσο όρο στα 447,19 χλμ./ώρα*. Η Koenigsegg ανακοίνωσε το ρεκόρ της μέσω Twitter (και αργότερα Facebook) και αυτόματα αναδεικνύεται ως το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο ξεπερνώντας κατά 22,3 χλμ./ώρα το ρεκόρ της Veyron και κατά 14,0 του Hennessey Venom.

*Παρατηρείστε όμως πως υπάρχει μία μικρή διαφωνία στα ρεκόρ αφού στο Twitter αναφέρεται μέσος όρος 444,6 όταν στο Facebook είναι 447. Την αλήθεια λένε τα μίλια που είναι 277,9.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!