NEA

Ένας απίστευτος V16 των 12,3 λίτρων αποδίδει πάνω από 5.000 άλογα στο δυναμόμετρο! [vid]

Δείτε στο βίντεο έναν από τους ισχυρότερους κινητήρες παραγωγής που έχουν μπει ποτέ στην παραγωγή και που κάνει τον W16 της Bugatti να κοκκινίζει από την ντροπή του!

Μία καλή ερώτηση είναι πόσα άλογα μπορεί να σηκώσει ένα τετράτροχο όχημα, ενώ μία εξίσου καλή είναι που πραγματικά βρίσκεται το όριο. Για την αραβική Devel που είχε παρουσιάσει το 2013 το Sixteen προφανώς και ο πήχης να βρίσκεται πολύ ψηλά αφού όπως θα δείτε στο βίντεο που δημοσιεύτηκε πριν από δύο χρόνια ο V16 των 12,3 λίτρων, με τις 32 βαλβίδες τιτανίου και τα 4 στροβιλοσυμπιεστές των 81 χιλιοστών(!) πραγματικά τα σπάει με το βίντεο να αναφέρει πως η ισχύς μπορεί να ξεπεράσει τα 5.000 άλογα.

upd=>Τώρα σε ποιο δυναμόμετρό μπορεί κανείς να τα μετρήσει (προσθέστε και 4.766 Nm ροπής, με τη συμπίεση να αγγίζει τα 36 PSI) ή, πολύ περισσότερο, με τι ελαστικά μπορεί να τα περάσει στο δρόμο, αυτό είναι μία άλλη ιστορία. Πάντως η Steve Morris Engine, που ευθύνεται για το εν λόγω… τερατούργημα, βρήκε τελικά το κατάλληλο δυναμόμετρο και σε ένα πρόσφατο βίντεο (δημοσιευμένο 3 του μήνα) μας δείχνει πως η ισχύς που μετρήθηκε φτάνει τα 5.007 άλογα! Πραγματικά απίστευτο!

Για την ιστορία να πούμε πως το Devel Sixteen είχε παρουσιαστεί το 2013 στο Ντουμπάι, με 0-96 χλμ.ώρα σε 1,8 δλ. Και τελική στα 560 χλμ./ώρα. Ωστόσο μάλλον όλα αυτά ανήκουν κάπου στην φαντασία των ανθρώπων της Devel αφού πέρα από την υπερβολή όλα αυτά πρέπει να αποδεικνύονται και στην πράξη. Για παράδειγμα ένα μοτέρ δεν αρκεί να δίνει τιμές μόνο στους πάγκους, αλλά να τα καταφέρνει αξιόπιστα και στον δρόμο δίχως να παρουσιάζει μηχανικά προβλήματα. Επίσης, δεν υπάρχουν πουθενά δοκιμές του Sixteen, οπότε αντιλαμβάνεται κανείς πως ουσιαστικά πρόκειται για μια «φούσκα» που το μόνο που κατάφερε είναι να κερδίσει πολλά clicks και views στο διαδίκτυο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!