NEA

Bilstein: Αντικατάσταση ελαστικών και έλεγχος αμορτισέρ

Ελαττωματικά αμορτισέρ: Αρνητική επίδραση σε πρόσφυση, απόσταση φρεναρίσματος και υδρολίσθηση!

Δεν γνωρίζουμε για το όχημα σας, αλλά πολλά αυτοκίνητα είναι άνω των 10 ετών. Μετά από μια δεκαετία, έχουν συνήθως 150.000 χιλιόμετρα ή περισσότερα. Και όπως γνωρίζουμε από την εμπειρία μας, είναι βέβαιο ότι θα επηρεαστούν ακόμα και τα ανθεκτικότερα αμορτισέρ. Τα έμβολα έχουν κινηθεί πάνω και κάτω, 75 εκατομμύρια φορές μέχρι τότε. Εάν η φθορά είναι τόσο προχωρημένη, σύντομα θα γίνει επικίνδυνη κατά το φθινόπωρο. Αυτό συμβαίνει επειδή οι βροχοπτώσεις, ο παγετός και αργότερα η χιονόπτωση γίνονται συχνότερα.

Με αυτόν τον τρόπο εμφανίζεται ο κίνδυνος: όταν στρίβετε ή κάνετε ελιγμούς αποφυγής, τα ελαττωματικά αμορτισέρ αυξάνουν την πιθανότητα ολίσθησης του οχήματος, επειδή τα ελαστικά χάνουν γρήγορα πρόσφυση. Επιπλέον, η απόσταση φρεναρίσματος αυξάνεται έως και 20%, ο κίνδυνος υδρολίσθησης αυξάνεται και τα ηλεκτρονικά συστήματα όπως το ABS και ESP «απενεργοποιούνται». Έτσι εάν θέλετε να παραμείνετε ασφαλείς, θα πρέπει να ελέγχετε τα αμορτισέρ σας από έναν επαγγελματία κάθε 20.000 χιλιόμετρα, για παράδειγμα κατά την αντικατάσταση των ελαστικών σας.

Λίγα λόγια για τις αναρτήσεις…

Ο τακτικός έλεγχος από έναν επαγγελματία είναι εξαιρετικά σημαντικός καθώς η απόδοση των αμορτισέρ μειώνεται σταδιακά και με τέτοιο τρόπο ώστε να περνά απαρατήρητη. Ακόμα και κατά τη συντήρηση, πραγματοποιείται ένας οπτικός έλεγχος που είναι επιφανειακός. Με την πάροδο του χρόνου, ένας μη ανιχνεύσιμος κίνδυνος παραμονεύει στο αυτοκίνητό σας. Απαιτείται ελάχιστη επιπλέον προσπάθεια να ελεγχθούν τα αμορτισέρ κατά την διάρκεια εργασιών επισκευής ή όταν αλλάζετε τα ελαστικά σας και το κόστος είναι συνήθως αμελητέο.

Προτείνουμε να επιλέξετε ένα συνεργείο που έχει αναρτησόμετρο. Ο οπτικός έλεγχος εμφανίζει μόνο εάν τα αμορτισέρ έχουν χάσει λάδι και εάν κάποια εξαρτήματα είναι ελαττωματικά. Η πραγματική φθορά και κατάσταση των αμορτισέρ προσδιορίζονται με μία δοκιμαστική διαδρομή ή με ένα αναρτησόμετρο. Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής των αμορτισέρ: η κατάσταση του δρόμου, το φορτίο, τα χιλιόμετρα και το στυλ οδήγησης. Επιπλέον, το κρύο, η ζέστη, η σκόνη, το νερό και το αλάτι τα επηρεάζουν εξίσου. Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για να ελέγξετε τα αμορτισέρ σας για τις καιρικές συνθήκες που ακολουθούν. Γι’ αυτό οι δρόμοι το χειμώνα απαιτούν σωστά ελαστικά και άψογα αμορτισέρ.

www.bilstein.com/gr

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!