SMSΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σούπερ οικονομικοί οι νέοι SkyActiv-Χ της Mazda [vid]

Με λίγο υψηλότερη σχέση συμπίεσης και εξαιρετικά πτωχό μείγμα καυσίμου οι νέοι κινητήρες της Mazda θα είναι έως 30% οικονομικότεροι σε κατανάλωση…

Η Mazda είναι γνωστή για την εμμονή της στην ατμόσφαιρα και από του χρόνου θα εισάγει τους νέους SkyActiv-X με νέας διασποράς ψεκασμό καυσίμου και υψηλότερη σχέση συμπίεσης που θα προσεγγίζει αυτή των diesel. Έτσι, η πολύ υψηλή αναλογία αέρα προς καύσιμο θα φτάνει στο 29:1 (από 14:1) με αποτέλεσμα την πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Στα πλάνα της Mazda περιλαμβάνεται το λανσάρισμα μίας plug-in υβριδικής έκδοσης και μίας με υπερσυμπιεστή.

Όπως θα δείτε στο βίντεο οι Ιάπωνες περιγράφουν τη νέα τεχνολογία καύσης ως Spark Controlled Compression Ignition (SPCCI ή SCCI) συνδυάζοντας στοιχεία από καύση ενός βενζινοκινητήρα και ενός πετρελαίου (όπως στον Diesotto της Mercedes). Παρατηρείστε την γεωμετρία του εμβόλου στον SkyActiv-X, το επόμενο βήμα για τους μηχανικούς της Mazda αναμένεται να είναι οι κινητήρες αυτανάφλεξης HCCI.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

    1. Οι πρωτότυποι κινητήρες που είχαν παρουσιαστεί εκ των υστέρων ήταν δίλιτροι. Πιθανότατα το ίδιο να ισχύει και για τους παραγωγής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!