NEA

Νέο Citroen Berlingo με 7 θέσεις και νέο diesel στα 1.500 κ.εκ.

Στο σαλόνι της Γενεύης θα κάνει πρεμιέρα το νέο Berlingo που θα διαθέτει επιβατικές εκδόσεις μέχρι και 7 θέσεις, όπως και τις δεδομένες επαγγελματικές…

Το Citroen Berlingo είναι ένα από τα πιο πετυχημένα εμπορικά μοντέλα της μάρκας και έχει καθιερωθεί στην αγορά για την πρακτικότητα και την σχέση αξίας/τιμής. Η νέα γενιά βασίζεται στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα EMP2 και για πρώτη φορά διαθέτει και μία έκδοση με μεγαλύτερο μεταξόνιο, καθώς από τα μέσα της χρονιάς θα πωλείται στις εκδόσεις αμαξώματος M (πενταθέσια με μήκος 4,4 μέτρα) και XL (με μήκος 4,75 μέτρα και 7-θέσια διάταξη).

Ο χώρος αποσκευών -σημαντικό στοιχείο για ένα αυτοκίνητο με το χαρακτήρα του Berlingo- έχει αυξηθεί στην περίπτωση της M κατά 100 λίτρα, φτάνοντας συνολικά τα 775, ενώ το μέγιστο μήκος φόρτωσης είναι 2,70 και 3,05 μέτρα αντίστοιχα. Το ελκυστικό αμάξωμα με το νέο μοτίβο της Citroen διαθέτει δύο συρόμενες πίσω πόρτες με ηλεκτρικά παράθυρα, καθώς και ξεχωριστά πίσω καθίσματα που σύμφωνα με τη Citroen μπορούν να αφαιρεθούν πολύ εύκολα χάρη στο σύστημα Magic Flat.

Για το εσωτερικό υπάρχουν τρεις εκδόσεις, οι Standard, Metropolitan Grey και Wild Green. Από κει και πέρα υπάρχουν συνολικά 28 θέσεις για μικροαντικείμενα με συνολικό όγκο 186(!) λίτρων, καθώς και στοιχεία όπως η νέα πολύ-λειτουργική οροφή Modutop ή η δυνατότητα ανοίγματος του πίσω παρμπρίζ που αυξάνουν περαιτέρω την πρακτικότητα. Παράλληλα, διαθέσιμα είναι συνολικά 19 συστήματα υποβοήθησης -μεταξύ αυτών Grip Control και Head Up Display- και συστήματα infotainment, με το κορυφαίο να περιλαμβάνει οθόνη 8,0’’, πλοήγηση και ασύρματη φόρτιση smartphone.

Αρχικά, το νέο Citroen Berlingo θα είναι διαθέσιμο στις εκδόσεις 1.2 PureTech με 110 και 130 ίππους. Εδώ η ισχυρότερη έκδοση θα συνδυάζεται και με το αυτόματο κιβώτιο ΕΑΤ8 (με 8 σχέσεις), το οποίο το συναντάμε και στην έκδοση 1.5 BlueHDi. Πρόκειται για έναν ολοκαίνουργιο diesel με 130 ίππους, ενώ θα υπάρχουν και δύο μικρότερες εκδοχές (με 75 και 110 ίππους, με αποκλειστικά μηχανικό 6άρι κιβώτιο).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Με αγάπη από την caroto team.