NEA

Η Lynk & Co παρουσίασε στο Άμστερνταμ το νέο 02

Η κινεζική εταιρία φαίνεται να μπαίνει με αξιώσεις στην ευρωπαϊκή αγορά και έχοντας ως εχέγγυο την έτοιμη συνταγή από την Volvo…

Πρόσφατα έγινε γνωστό πως το Lynk & Co 01 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Volvo στο Βέλγιο (σ.σ. οι δύο εταιρίες ανήκουν στον κολοσσό της Geely που πρόσφατα εξαγόρασε μερίδιο και της Daimler). Και να που η Lynk & Co κινείται αθόρυβα παρουσιάζοντας το πιο crossover και ντελικάτο 02 που θα τοποθετείται κάτω από το 01 (υπάρχει και το σεντάν 03).

Η Lynk & Co περιγράφει στην ανακοίνωσή της το 02 ως ένα smartphone πάνω σε τροχούς (το αστείο είναι πως έτσι μιλούν και οι ιθύνοντες της Volvo για το νέο XC40) και πιθανότατα το νέο SUV θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMA. Άλλωστε η βασική έκδοση του 02 θα είναι υβριδική και θα βασίζεται στον τρικύλινδρο 1.500άρη με ηλεκτροκινητήρα και κίνηση μηδενικών ρύπων για μάξιμουμ 50 χιλιομέτρων.

Πάντως αξιοσημείωτο είναι πως η Lynk & Co θα στήσει σημεία πώλησης σε πόλεις με υψηλό επίπεδο μόδας και lifestyle, όπως είναι το Άμστερνταμ, το Λονδίνο, η Βαρκελώνη, οι Βρυξέλλες κ.α. Αυτό που θέλει να περάσει η κινεζική εταιρία είναι μία upper class εικόνα που θα περιλαμβάνει μέχρι και car-sharing υπηρεσίες.

Μένει να δούμε κατά πόσο θα είναι πετυχημένο το εγχείρημα διότι στην ανταγωνιστική ευρωπαϊκή αγορά το τελευταίο που της λείπει είναι ένα ακόμη premium, σήμα. Και κάτι μας λέει πως οι Σουηδοί στην Volvo θα πρέπει να νιώθουν τουλάχιστον «ενοχλημένοι» από την όλη ιστορία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!